Червеният депутат Бебето се фука с мутренска охрана (СНИМКИ)

1 3 968

Група от шестима мутроподобни охранители пазеха партийния клуб на БСП в пловдивския район „Източен“, докато течеше отчетно-изборната конференция на социлистите. Гледката изуми насядалите в кафенето пловдивчани, които си спомниха с тревога неспокойствието през 90-те години и актуалните господари тогава – силоваците на ВИС и СИК.

Бебето се натиска да е от най-приближените до Корнелия Нинова

Оказа се, че облечените в черно мускулести мъже придружават пловдивския депутат Иван Петков – Бебето. Очевидци разказват, че те застанали на входа на клуба, когато отвътре се чули викове и крясъци, но не влезли в залата.

Малко по-късно им било казано да се отстранят от входа, защото правели впечатление на минувачите и те се настанили на най-близката маса в кафенето. След края на заседанието станали и си взели довиждане с депутата, а той им благодарил за помощта. Така очевидци разчитат жеста на ръкостискане, с който Бебето изпратил всеки бабаит от внушителната група.

Реклама

Бебето няма причина да се движи с охрана – нито е важен държавен фактор, нито успешен бизнесмен, та животът му да е застрашен. Според делегати на конференцията тази демонстрация е била насочена към сваленото от Нинова ръководство.

Вероятно пловдивският депутат се е надявал, че групата ще „респектира“ критиците и те няма да повдигнат темата за участието на БСП в дясно управление, в правителство, което изнася оръжие за Украйна, предава каузата „Македония“ и гони 70 руски дипломатически служители.

Очевидно обаче остарелият подход от 90-те години на Бебето не е подействал, защото от кафенето се чувало, че вътре дебатите са на висок изострен тон.

А всичко това се развивало пред очите на организационния секретар – варненския милионер Борислав Гуцанов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.