ПРЕДАТЕЛИ? Гардовете на Кирил Петков разпитани с детектор на лъжата

7 3 373

Над 20 служители на НСО, пряко и косвено ангажирани с охраната на премиера в оставка Кирил Петков, са били разпитвани с детектор на лъжата през последния месец по настояване на началникът им ген. Емил Тонев, научи „Уикенд“ от важен човек в държавната служба за сигурност.

Заради унизителната ситуация, в която били поставени гардовете, някои от тях вече са подали молби за напускане.

Повсеместните разпити с детектор на лъжата в НСО са били заради подозренията на Кирил Петков, че собствените му охранители го шпионират и записват тайно и предават тайните му на президента Румен Радев и на други мастити фигури под родния политически небосклон.

Гардовете от НСО били задължени да минат през полиграфа дни след скандалната тайна вечеря между премиера в оставка и началникът на кабинета му Лена Бориславова в ресторанта на 5-звездния хотел „Хаят“ в Солун.

Двамата вдигнаха правителствения самолет и изхарчиха гориво за над 30 000 лева за двудневната си визита в Гърция. Снимки от баровската вечеря на Киро и Лена, провела се на 10 юни, се появиха в медиите и предизвикаха опустошителния гняв на министър-председателя в оставка.

Той разпоредил на началникът на ДАНС да проведе разследване по случая, което да обхване и проверка на охранителите му от НСО.

Реклама

Началникът на службата за сигурност ген. Емил Тонев се застъпил за момчетата си и обявил, че в НСО ще бъде проведено вътрешно разследване, включващо и поставяне на служители на полиграф.

Резултатите от детектора не установили нито един предател сред държавните гардове. Кирил Петков обаче не приел данните  за достоверни и подметнал, че проверката с полиграф трябвало да бъде извършена не от НСО, а от ДАНС. Освен това Петков попитал защо и самия Емил Тонев не се е подложил на разпит с детектор на лъжата.

Кирил Петков отдавна е вдигнал мерника на гардовете си, нищо, че те го охраняват даже с кевларено одеало заради негови съмнения, че може да стане мишена на атентат с марка „Москва“. За краткото си управление като министър-председател, той на два пъти поиска оставката на началникът на НСО ген. Тонев, мотивирайки се с „пробив в сигурността“.

Президентът Румен Радев, за когото твърдят, че е близък с ген. Тонев, обаче публично защити шефът на НСО и отказа да го уволни след драмата със снежните топки на връх Шипка на националния празник на България 3 март. Тогава Петков беше освиркван и замерян със снежни топки от шумна агитка с руски знамена, докато държеше реч.

Премиерът в оставка и транспортния министър Събев изразиха съмненията си, че от НСО умишлено оставили агресивната тълпа в близост до премиера, за да го поставят в унизителна ситуация.

„Няма пробив в сигурността, но има пробив в здравия разум. Функцията на НСО е да охранява, а не да рине сняг изпод краката на премиера“, коментира тогава отказа си да изгони ген. Тонев президентът Румен Радев.

7 Коментара
 1. Мариана Сумистката казва

  А КОИ СА НАЦИСТИТЕ ??

 2. Мариана Сумистката казва

  СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ„ МЪРШИ.

 3. Мариана Сумистката казва

  УРОДИ„ ЦВ. ВАСИЛЕВ Е ОСВОБОДЕН„ ЗАЩОТО НЯМА НИЩО , ЗА КОЕТО ДА ГО ПРЕСЛЕДВАТ. ЦЯЛАТА ПИРАМИДА Е ОСТАНАЛА ТУК„ ЧУВАЛЧЕТАТА СА ТУК, ВЪВ ВАШАТА УРОДЛИВА ДЪРЖАВА. ТУК !!!

 4. Мариана Сумистката казва

  КОЙ ЩЕ ИЗПЛУВА В ПОМИЯТА ЛИ? – ЗНАЕТЕ ОТГОВОРА….

 5. Мариана Сумистката казва

  АКО ИМАТЕ ДРУГИ СХЕМИ ЗА РАЗСЛЕДВАНЕ– ОБАДЕТЕ СЕ ……ЗНАЕТЕ„ ЧЕ МЕДИЙНИТЕ ПОМИЯРИ ВИ БУДАЛКАТ.

 6. Мариана Сумистката казва

  БЕЕ- БЕЕ, ТАКСИМЕТРОВИТЕ ШОФьОРИ СА ХЪРЗУЛНАТИ ОТ САЛА. УЖАСЕН УЖАС……

 7. Катя казва

  За какви 20 човека гардове става въпрос? Нали про100 Киро в предизборната кампания беше против разхищение на средства за охрана?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.