Оля Маркес спретна фабрика за тролове на БСП

7 15 731

Оля Маркес, позабравената певица от соца и пресаташе, а след това и съветник на бившия финансов министър Милен Велчев, напомни за себе си в „Черешката на тортата”.

Тя демонстрира аристократична изтънченост, според собствените си представи за стил, лукс и добри маниери, а „Уикенд” надникна в Търговския регистър, за да видим какво се случва с частния бизнес на експертката по корпоративни комуникации. 

Очаквано, госпожата има регистрирани няколко компании. Пиарската й агенция „Лийдуей Медия Солюшънс” скандално се прочу още преди години като манифактура за тролове, които пишат „оди на радостта” и разкостват всеки, дръзнал да не харесва БСП. Разбера се, това е само бизнес, самата Оля Маркес винаги е подчертавала, че не е партийно обвързана, още по-малко с БСП.

Съсобственик на Оля във въпросната агенция чрез фирма „Брефикс технолоджис” е бизнесменът Красимир Станков. Някога той е бил дипломат, посланик в Швейцария, а също и представител на България в ООН на границата между 80-те и 90-те години. Бившата му съпруга е телевизионната шефка Светлана Василева. 

„Лийдуей Медия Солюшънс” е регистрирана през 2010 г. Когато гръмва сензацията за ангажиментите на фирмата към БСП, става ясно, че през 2013-2014 г. през нея са били организирани 672 трола, които са произвели 10 154 коментара. Излишно е да уточняваме, че техните писания са основани върху опорки в унисон с посланията на БСП от онова време.

Реклама

Любопитно е, че по данни на „Болканлийкс” и Илияна Йотова като евродепутат в онези години е ползвала услуги на компанията. Дори се твърди, че рекламирането на Йотова чрез интернет троловете е била платено с европейските пари. Известно е, че всеки евродепутат получава щедро финансиране за комуникации, така че е имало достатъчно и за тролове.

Последните финансови отчети на фирмата на Оля Маркес обаче показват скромна печалба и семпли приходи. Далеч по-оборотна е фирмата й „Фрий медиа груп”, регистрирана в Етрополе. Оборотът й е над 270 000 лева, а компанията стои зад различни сайтове, основно на спортна тематика. Вероятно и затова съдружниците в нея са главни действащи лица в спортни федерации.   

Година след като избухва скандала с троловете, Оля Димитрова Генчева, позната и като Лечева, си сменя фамилията. През 2015 г. тя подава заявление до съда в Разлог да ѝ бъдат променени второто и третото име.

Връща си презимето и фамилията на баща си, който е кубинец и официално вече се казва Оля Маркес де Карденас. Пред съда показва и акта си за раждане, който е издаден в Хавана. В него е вписана с имената на кубинския си баща.

Според запознати Оля е завела и свидетел на делото, който е обяснил, че в обществото тя е позната като Маркес де Карденас. Нищо че винаги е била по-известна като Лечева и Генчева, както са фамилните имена на бившите й съпрузи – музиканта Иван Лечев и бизнесмена Иван Генчев.

7 Коментара
 1. Мариана Сумистката казва

  TAKA E – ЗА ДА СЕ КРАДЕ И УБИВА НА СПОКОЙСТВИЕ Е НЕОБХОДИМА ФАБРИКА ЗА НАГЛОСТ.

 2. НА ДЯДО БОЖЕ ПАЧКАТА казва

  И ОТНОВО: ГОЛЯМ ТРИУМФ ЗА АСТРОФИЗИКАТА

 3. Мариана Сумистката казва

  WHAT I MEAN IS : WE WENT TO THE MOON. BEACAUSE THE COMPLETE SCENARIO OF THE DISGUISE IS MORE EXPENSIVE AND ABSURD THAN FLYING AND STEPPING TO THE MOON ITSELF>>>

 4. НА ДЯДО БОЖЕ ПАЧКАТА казва

  КОЛКО ПЪТИ ДА ОБЕСНЯВАМ„ ЧЕ ТУК Е СЪБРАНА СМРАДТА НА ВСИЧКИ НАРОДНОСТИ……

 5. Мариана Сумистката казва

  ТРОЛОВЕ, А? ДА НАПРАВИМ ЛИ СПРАВКА КАКВО Е “ ТРОЛ „…….?

 6. Мариана Сумистката казва

  СЕГА ОСТАВА ДА НИ ПОКАЖЕТЕ И СЪДЪРЖАТЕЛКИТЕ НА ПУБЛИЧНИТЕ ДОМОВЕ…. ИЛИ ТО Е СЪЩОТО?

 7. В. Х. Данов казва

  Тая джофра беше известна по баровете и рестотантите на Варна, с това, че се е представяла за голяма почитателка на Г.Г. Маркес и че винаги си носеше неговия роман “Сто години Самота“ в чантата си. Все го четеше, но стига само до 47-ма страница и така и не е успя да го дочете до края. И затова местните апапи си правеха кушия с нея и я “прекръстиха“ с фалилното име “Маркес“, за да се фука по Варна с него.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.