ПОУКА НУЛЕВА: ДБ и БСП не дават властта – натискат за нова четворна коалиция

9 1 873

Никаква поука от провала на ПП, ДБ, БСП и ИТН. Настроенията сред някои политици от бившата четворна коалиция все повече клонят към нейното възстановяване. Това проличава от изказване на представители на ДБ и БСП.

И двете формации се противопоставят на предсрочни парламентарни избори. Също така, обещават да работят усилено за реализирането на третия мандат за съставяне на правителство, ако го получат от президента Румен Радев.

В този дух се изказа сутринта пред БНТ съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов. Той подчерта, че мнозинството остава четирите партньорски формации, които поддържаха кабинета „Петков”. Това са ПП, БСП, ДБ и ИТН.

По думите му, трябва да се работи за експертно правителство, което да изтрае най-малко до местните избори през 2023 г. Алтернативата, според него, е завръщането на „корумпираната борисова държава”.

Атанасов категорично отрече, че са възможни разговори за третия мандат с ГЕРБ-СДС или с ДПС. „Не ме интересува какво ще каже Борисов за третия мандат, защото той няма да зависи от него.

Реклама

Няма какво да се занимаваме с неговите щения”, отсече десният политик. Той се изказа ласкаво за потенциалната кандидатура за премиер на бившия председател на Народното събрание Никола Минчев – определи го като „чудесно предложение, този човек се показа като балансиран и уравновесен, много добре подготвен юрист”. Но подчерта, че неговата номинация остава „спекулация” на този етап.

След него говори соцдепутатът Георги Михайлов, който показа силно сходство в мислите с Атанасов. „Има четири партии, една от които допусна много сериозна грешка и постави на карта цялостното стабилизиране на ситуацията в България, обявявайки се против действащата четворна коалиция. Но и в нея, а и в останалите три, има желание пътят на България да продължи напред“, заяви Михайлов. Ясно е, че говори също за ПП, БСП, ИТН и ДБ.

Той напомни за протестите срещу кабинета „Борисов” 3 и подчерта, че ГЕРБ-СДС може да възстанови позициите, от които отстъпи.

 „Сега се прави един много горещ опит да се скъсат паметовите следи на нацията и  да се върнат отново, ни лук яли, ни лук мирисали, „най-добрите“ да ни покажат как се правят нещата”, каза социалистът.

И изтъкна, че „това тези четири партии разбират, че не бива да се случи”. Затова, както и за да се запази стабилността на страната, не трябва да се позволява да се стигне до нови предсрочни избори.

9 Коментара
 1. External казва

  УПАДЪЧЕН МАТЕРИАЛ

 2. ПАТЕШКА НАБЛЮДАТЕЛНИЦА казва

  СЛОЖИХА РЪКА И НА ГРОБАРСКИЯ “ БИЗНЕС“ МЪРШИТЕ…….

 3. External казва

  НАДАЛИ В ЕС ИМАТ НУЖДА ОТ ГьОЛОВЕ, ПРЕВЪРНАЛИ СЕ В КРАТЕРИ.

 4. External казва

  ЧУХ, ЧЕ ИМАЛО МНОГО ФРИГИДНИ МЪРШИ……

 5. Мариана Сумистката казва

  ЧАКАМЕ ПРАВИТЕЛСТВО ОТ СЪОТВЕТВАЩИ ИДИОТИ.

 6. Мариана Сумистката казва

  СЪОТВЕТСТВАЩИ ИДИОТИ

 7. Мариана Сумистката казва

  ОСЪДЕНИ СТЕ ЗА РАЗВРАТ„ УРОДЛИВИ МЪРШИ !!!

 8. Мариана Сумистката казва

  ПАЧАВРИ

 9. Хота Навара казва

  Эхали цыгани, мУй догонишь….

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.