ОЧАКВАНО: Прокуратурата 8 години пазела надрусания убиец Георги Семерджиев

4 3 373

Надрусаният дилър на наркотици Георги Семерджиев, който катастрофира с лъскавото си ауди S Q7 за 200 000 лева, отнемайки живота на две млади жени в София, е станал клиент на прокуратурата за нарушения на пътя още през 2014 г., но 8 години държавното обвинение го е пазело от неприятности със закона.

Според справката на МВР за досието на бившия футболист, с която „Сега“ разполага, наказателните преследвания срещу изверга са погасени по давност.

От 2010 г. до 2012 г. Семерджиев е глобяван от органите на МВР цели 6 пъти с по 300 лв. заради управление на автомобил без шофьорска книжка. Въпреки това тогава не е било образувано досъдебно производство от прокуратурата.

На 18 януари 2014 г. Семерджиев е проверен от служители на СДВР, след като не е спрял на знак стоп, за което му е съставен акт. Освен това полицията констатира, че мъжът шофира без валидна шофьорска книжка, поради което са изпратени материалите до прокуратурата за образуване на досъдебно производство по член от НК, който гласи: „Който в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на моторно превозно средство без съответно свидетелство за управление извърши такова деяние, се наказва с лишаване от свобода от една до три години и с глоба от петстотин до хиляда и двеста лева“.

После на 6 август 2014 г. Семерджиев отново е спрян от служители на РУ-Несебър, защото е преминал на червен светофар.

МВР отново констатира, че мъжът шофира без свидетелство за управление, поради което е образувано досъдебно производство само 7 месеца преди същото провинение. Но и то е приключило без да му бъде повдигнато обвинение.

Реклама

Вътрешният министър Бойко Рашков съобщи във вторник, че Семерджиев е с отнета шофьорска книжка още от 2005 г. След това се е сдобил с фалшива такава, издадена в Швейцария.

Предприемани многократно действия от МВР, включително са изпращани материали до прокуратурата с мнение за образуване на досъдебно производство за шофиране без правоспособност. Държавното обвинение обаче е давало указания да се наложи единствено административно наказание, обясни Рашков.

От думите на шефа на Пътна полиция Тенчо Тенев се разбра че Семерджиев е рецидивист на пътя с купища нарушения. „Нарушенията му са толкова много, че са му отнети 85 точки – почти три пъти по 39 точки. Това означава, че е създавал много сериозни проблеми“, посочи той. Нарушенията били по цялата палитра на Закона за движение по пътищата.

СЪВЕСТ

След като се разбра, че служители на полицията в София са помогнали на Георги Семерджиев да се укрие след фаталната катастрофа, вътрешният министър Бойко Рашков потвърди, че сред тях има жена, която е работи в столичното Първо РПУ.

Тя е била във връзка с шофьора и към момента се установява нейната съпричасност, уточни Рашков. Според информация в няколко медии става дума за полицайката Симона Радева. Въпросната служителка реагира на бурните обществени реакции от това разкритие, като написа в профила си във Фейсбук, че се „надява в най-скоро време истината да излезе наяве“.

„След което всички да си сърбате попарата от написаното по мой адрес, без дори да сте запознати и да сте видяли нещо с очите си! Както и тези със заплахите към мен за живота и здравето ми, ще си понесете последствията! Никой от вас не е съдия, за да съди, още повече, когато не е видял и не знае какво се е случило! Бъдете живи и здрави всички „злобни човечета“ и се събудите малко, абстрахирайки се от статии, които всеки един може да напише и да раздухва! Спете спокойни вие и дано вашата съвест и чиста, когато заплашвате и се заканвате да отнемате нечии живот заради слухове! На мен съвестта ми е чиста!“, пише Радева.

4 Коментара
 1. ВИЦЪТ УМРЕ казва

  Holmes and Watson are on a camping trip. In the middle of the night Holmes wakes up and gives Dr. Watson a nudge. „Watson“ he says, „look up in the sky and tell me what you see.“

  „I see millions of stars, Holmes,“ says Watson.

  „And what do you conclude from that, Watson?“

  Watson thinks for a moment. „Well,“ he says, „astronomically, it tells me that there are millions of galaxies and potentially billions of planets. Astrologically, I observe that Saturn is in Leo. Horologically, I deduce that the time is approximately a quarter past three. Meterologically, I suspect that we will have a beautiful day tomorrow. Theologically, I see that God is all-powerful, and we are small and insignficant. Uh, what does it tell you, Holmes?“

  „Watson, you idiot! Someone has stolen our tent!”

  Thomas Cathcart, Daniel Klein

 2. Египетската казва
 3. Мариана Сумистката казва

  ПОМИЙНА ЯМА

 4. Египетската казва

  ТЪПИ КУРВИ !!! И ДА СИ ИСКАТЕ КАСОВАТА БЕЛЕЖКА ЗА ПРАВИТЕЛСТВАТА…..

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.