ПОЗОР: Лъсна сделката на ГЕРБ и ПП да вземат главата на Бойко Рашков

5 2 905

Позорът на ПП вече не може да се скрие – сделката между „Продължаваме промяната“ и ГЕРБ да вземат главата на Бойко Рашков срещу няколко „отцепници“ от бившите управляващи, които да подкрепят новия кабинет на Киро и Асен, лъсна пред цяла България.

С този задкулисен ход „Продължаваме промяната“ допринесоха отново в световната политическа практика. За първи път правителствена програма предвижда какво ще бъде и най-вече какво няма да бъде един конкретен човек. Става въпрос именно за Бойко Рашков – сегашният министър на вътрешните работи и единствен борец срещу корупцията на ГЕРБ и Бойко Борисов, който досега реално носеше ПП на раменете си.

Договорката вече е ясна – Рашков ще е шеф на антикорупционната комисия и въобще няма да бъде предлаган отново за министър на вътрешните работи, подхвърли закачливо към ГЕРБ кандидатът за премиер Асен Василев. Вярно, коалицията твърди, че за имена на министри още не се преговаря, но в същото време отсъствието на Рашков вече е сигурно.

Реклама

Асен Василев май намигна дяволито на Бойко Борисов и му даде алиби неговите депутати да подкрепят по някакъв начин новото правителство – дали с 5-6 скъсани депутатски менискуса, дали по-директно ще стане това, предстои да видим.

Не е тайна, че Бойко Рашков е човекът, който лази по нервите на Борисов още от лятото на 2021 г., когато стана служебен министър на вътрешните работи. И започна да вади разкрития колко е корумпиран бившият премиер, пише 24 часа.

Кулминацията бе на 17 март, когато полицаи нахлуха в домовете на Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и пиарката на ГЕРБ Севделина Арнаудова. След което съдът защити шайката като реши, че арестът бил незаконен, но все пак предизвикал всенародна радост – да видят политразбойниците оковани.

Че Бойко Борисов категорично няма да подкрепи правителство, в което присъства Бойко Рашков, е ясно отдавна. Сам си го е казвал. Досега обаче пред „Продължаваме промяната“ стояха два проблема. Първият бе уж подкрепата на досегашния премиер Кирил Петков към Рашков. Вторият, и то по-голям, какво би предизвикало едно изгонване на вътрешния министър от правителството и какво би тръгнал да разправя той в ролята пожертван пред олтара на мафията.

5 Коментара
 1. Мариана Сумистката казва

  НА ГДР– ТО И НА ПОЛША САМО ПУШИЛКАТА МОЖЕТЕ ДА ДИШАТЕ„ КОМПЛЕКСАРИ НЕЩАСТНИ ! ФАКТ.

 2. Мариана Сумистката казва

  ЩЕ ВИ ИЗХЪРЗУЛЯТ КАТО УПОТРБЕН ПУЛОВЕР.

 3. Египетската казва

  „Онова, което сърцето ти смята за велико, е наистина велико. Онова ударение, което поставя душата, е винаги правилно.“
  Ралф Уолдо Емерсън

 4. Египетската казва

  МИРИЗЛИВЦИ

 5. Мариана Сумистката казва

  ОТ ЗАПАД ЩЕ ВИ СВЕРЯТ ЧЯСОВНИЦИТЕ В НАЙ– БЛИЗКО ВРЕМЕ.
  ОТ ИЗТОК НЕ ИСКАТ И ДА ЧУЯТ ЗА ВАС…

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.