Комисар Тенчо Тенев: Екип на КАТ спипа Георги Семерджиев с амфетамини зад волана, защо не бе арестуван?

0 2 256

„Eкип на „Пътна полиция“ е бил повикан, за да направи тест за наркотици на Георги Семерджиев на 11 юни. Резултатът показал, че Семерджиев шофирал с повече от един вид амфетамини. 7-мо РПУ е трябвало да задържи водача според законите на страната“, обясни началникът на КАТ-София комисар Тенчо Тенев пред Нова тв.

“Не мога да кажа какво са казали колегите от 7-мо РУП. Наш екип на пътна полиция бе извикан там. Семерджиев е опитал да избяга. Те са го преследвали, защото не е спрял на стоп палка. Направихме тест и се оказа, че същият е употребил повече от 1 амфетамин”, обясни ген. Тенев по повод тежката катастрофа, при която загинаха две млади жени на 22 и 26 г.

Има образувано досъдебно производство срещу този водач. Според законите на страната водачът е трябвало да бъде арестуван. На територията на районното е трябвало да се задържи водачът. Видях по ваш репортаж водач, който е бил забърсан, но не е съобщил на органите на реда.

Реклама

На Георги Семерджиев сме му отнели шофьорската книжка, свали ли сме му табелите, спрели сме колата. Тепърва правим проверка дали швейцарското свидетелство за правоуправление е истинско или фалшиво.

От 2014 г. досега на този водач му се прави справка и ще се види, че той е с отнета българска книжка. Ние не можем да задържаме. Ние сме административно-наказващ орган.

Има 85 отнети точки, при максимум 39, с които разполага водачът. Това означава, че е карал безразсъдно.

Лично констатирах, че има синя лампа на предния прозорец, и синя лампа между двете седалки. Имаше и стоп-палка. Най-вероятно си я е купил. Те се продават от една фирма, която ги произвежда. По някакъв начин се е сдобил с нея“, поясни ген. Тенев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.