ГРЪМ в РАЯ: Асен Василев прави кабинет без Кирил Петков и Лена Бориславова

2 5 433

Приятелският тандем зад „Продължаваме промяната“ май ще се разпадне с гръм и трясък. Евентуалният нов премиер Асен Василев смятал да сглоби кабинета си без да даде никакъв пост на Кирил Петков и на опасно близката му Лена Бориславова!

Кандидатът за премиер на ново правителство в рамките на 47-ия парламент няма да постави на ключова позиция и фаталната пиарка, която досега колеше и бесеше в изпълнителната власт, пише „Филтър“.

Не е тайна, че досегашният началник на политическия кабинет на министър-председателя Кирил Петков е едно от най-доверените му лица. Общественото мнение е, че двамата са свързани далеч по-сериозно извън служебните си задължения. Изтеклите записи от видеокамерите в един вход, където Петков и Бориславова влизат в апартамент за почасово ползване, а третата главна роля се изпълнява от стълбищен парапет, отприщиха фантазиите на много българи.

Новият кандидат за премиер Асен Василев симпатизирал на съпругата на Киро Линда Макензи и смятал, че информациите за връзка между приятеля му и Лена вредят на имиджа на „Промяната“.

Израелски пиари, наети от „Продължаваме промяната“ да подобрят комуникацията на партията с медии и общество, също настоявали Лена да отстъпи назад и да се наложи моделът на Кирил Петков като отговорен съпруг и баща на три деца.

Неслучайно в последния момент Лена бе свалена от самолета, който пътуваше за 24 май към Рим, а Линда бе жената, която придружи Петков в Италия.

Реклама

Това се повтори и по време на. протестите в защита на Никола Минчев, когато на площада бяха не само Кирил и Линда, но и неговият баща. Много анализатори дори с насмешка коментираха, че мероприятието придобило семеен характер.

Впоследствие се появиха снимки на Кирил и Лена как пазаруват от бензиностанция и това било капката, която преляла чашата. Асен Петков е категоричен, че Бориславова по-скоро нанася в момента имиджови щети, вместо да помага.

Според последните информации на „Филтър“, които получихме преди редакционното приключване на броя на вестника във вторник вечерта, Кирил Петков няма да е сред министрите, а щял да се заеме с изграждане на партийните структури по места. В обиколките на страната щяла да се включи и Лена Бориславова, която щяла да помага.

Ако правителството на Асен Василев мине в Народното събрание, мястото на Лена Бориславова като началник на кабинета на премиера щяло да бъде заето от Виолета Лорер. Тя е съпруга на досегашния министър на иновациите и растежа Даниел Лорер.

Виолета е близо до Асен Василев при всички позиции, който той е заемал във властта. Още през 2013 г. тя е негов заместник в Министерството на икономиката, когато той беше назначен в служебното правителство на Росен Плевнелиев.

В първия кабинет на Румен Радев миналата година Виолета Лорер беше заместник на Василев в Министерството на финансите, а сега е началник на кабинета му.

Самата Лена Бориславова не се натискала да остане на поста и щяла да си тръгне доброволно заедно с Кирил Петков, категорични са подчинените й от администрацията в Министерския съвет. Те обаче са сигурни, че Асен Василев ще топли временно стола на премиера в оставка, който щял да се завърне в пакет с Лена след изборите, ако „Продължаваме промяната“ успее да ги спечели.

2 Коментара
  1. Мариана Сумистката казва

    КАБИНЕТЪТ „ КОЙТО ЩЕ УПРАВЛЯВА„ ИЛИ КОЙТО ЩЕ ГО УПРАВЛЯВАТ ТАКСИМЕТРОВИТЕ ШОФьОРИ„ КОИТО ОЩЕ НЕ СА СИ КАЗАЛИ ДУМАТА…. ВИЖДАМ МЕСА„ ЗАКАЧЕНИ ПО ДЪРВЕТАТА.

  2. Мариана Сумистката казва

    И ЗА БОКЛУДЖИЙСКА КОФА НА ЕВРОПА НЕ СТАВАТЕ„ ПОНЕЖЕ ИМА НОВИ ТЕХНОЛОГИИ….

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.