Бомба в Narod.bg: Корнелия набута две калинки в НДК

3 3 871

Корнелия Нинова продължава със скандални назначения буквално часове преди да падне от власт като министър на икономиката и индустрията и вицепремиер в кабинета на Кирил Петков.

Източник на Narod.bg разкри, че в 12 без 5 червената капиталистка е набутала още две свои калинки в Съвета на директорите на НДК.

На сайта на Националния дворец на културата новите назначения съвсем умишлено все още не са отразени – фигурират само имената на настоящите трима шефове – изпълнителният директор Пени Раева, председателят на Съвета на директорите Анастасия Маринова и Елена Карапаунова, член на Съвета на директорите.

Реклама

Любопитно е, че Пени Раева вече е била директор на държавното дружество в периода 2013-2014 г. Дълги години преди тя беше дясната ръка на бившия „вечен“ шеф Христо Друмев, който в продължение на 20 години управляваше НДК, който беше „творческо-стопанско обединение“ и беше „ничий“, докато през 2011 г. мина под шапката на Министерството на културата.

Преди година – в началото на юни 2021-а, служебният министър на културата проф. Велислав Минеков алармира, че НДК е в изключително тежко състояние. До 1 януари 2021 загубите Двореца възлизат на 86.5 милиона лева, което било повече от целия бюджет на Министерството на културата.

В края на юли миналата година пък парламентът препоръча на Сметната палата да направи одит за управлението на дружеството.

Самото Министерство на културата също извърши свой одит, но резултатите му не станаха публично достояние.

3 Коментара
  1. Мариана Сумистката казва

    КАК СЕ Е СРАСТНАЛА УРОДЛИВОСТТА НА ВЛАСТТА В КОРУМПИРАНА НЕРАБОТЕЩА МАШИНА ЩЕ ОБЯВИМ НА ВСЕОСЛУШАНИЕ В ЕС В НАЙ– КРАТЪК СРОК.

  2. Мариана Сумистката казва

    НЕ МЕ Е СТРАХ ДОРИ ОТ ДЖАМБАЗКИ„ КОЙТО Е ЕДИН ОТ НАЙ– ГОЛЕМИТЕ ЗЛОБАРИ !!!

  3. Мариана Сумистката казва

    ВИЕ ОТПАДАТЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ – ЗАКОНОМЕРНО !

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.