Бойко Рашков съсече Борисов: Няма право да говори!

2 2 260

„Борисов и такива като Борисов нямат морално право въобще да говорят за избори“. Toва заяви вътрешният министър в оставка Бойко Рашков в отговор на въпрос как би коментирал нападките от страна гербопитек №1, че на частичните местни избори в Нова Загора полицията е оказвала репресия и насилие над хората, за да не гласуват за опозицията.

Коментарът си Рашков направи, след като взе участие в официалната церемония по случай 143 години от основаването на МВР.

По думите му „това уродливо явление купуване и продаване на гласове“ не е създадено от МВР и в кабинет на някои от МВР, а е създадено в едни известни партийни централи.

„Те си създадоха съответните обръчи от фирми, които да ги финансират, така че да има средства да бъдат разнасяни с чували, куфари и раздавани на предимно бедно българско население, които са готови за 30-40-50-60 лева да продадат гласа си и да определят съдбата на нашето общество. Това е политическият морал, който създадоха такива като Борисов“, разкритикува Рашков.

Реклама

Според него това е морал на политиците, които добре знаят, че купуването и продаването на гласове е престъпление. Тези политици, които вършат своята политическа работа с престъпна дейност, не могат и нямат морално право да оценят законосъобразните и морални действия на служителите на МВР.

„Затова аз днес от сърце ги приветствам, че имаха смелостта и кураж да се противопоставят на този, който до преди 1 година след всички избори излизаше и казваше „Аз победих“ и никой не го питаше, понеже нямаше кой да го попита, с колко пари на купен глас победи? Честно ли е това?“, ядоса се Рашков.

Запитан дали се водят разговори с него да влезе отново в проекокабинета на „Продължаваме промяната“ с премиер Асен Василев, Рашков уточни, че тази тема не занимава неговата мисъл. По-голямо значение има да приключим с нашите задължения и така, както изисква законът и така, както каже Народното събрание така ще се получи.

На въпрос дали очаква, че ще се случи реформата в КПКОНПИ, Рашков отбеляза, че реформата в Антикорупционната комисия не зависи от него, а от Народното събрание. Да се надяваме, че парламентът ще прояви разум и все пак ще предприеме действия по приемането на закона, надява се той.

„Този държавен орган, наречен все още Антикорупционен, няма ръководство, а по силата на закона в съответен законов срок Народното събрание трябваше да избере председател на КПКОНПИ. По такъв начин Народното събрание едва ли дава добър пример на хората как трябва да се спазва законът“, каза още Рашков.

2 Коментара
  1. Маркиза дьо Сад казва

    АЗ – ДА! КАК ФУНКЦИОНИРАТЕ„ ВИКАШ? ФУНКЦИОНАЛНОСТТА В ПРОПОРЦИЯ ЛИ Е С ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДАДЕНОСТИ ?

  2. Мариана Сумистката казва

    ВСИЧКИ СТЕ УРОДИ !!!
    НЕ Е НУЖНО ДА СЕ ОБИЖДА НЯКОЙ ЗА БИТОВИТЕ МУ НАВИЦИ„ КОГАТО ТОЙ С НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ОПРАВДАЕ УЧАСТИЕТО СИ ВЪВ ВЛАСТТА.
    ИДВАТ И СИ ОТИВАТ С ЕДИН ОТВРАТИТЕЛНО ДЪЛЪГ ЧЕРЕН СПИСЪК ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ„ КОИТО ОСТАВЯТ ЗАД ГЪРБА СИ……

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.