Само в Narod.bg: Тайното досие на Илиян Василев – агент Сашо вързан с Костов и ГЕРБ (ДОКУМЕНТИ)

8 5 458

Narod.bg продължава серията публикации за ДС ченгето и бивш посланик в Москва Илиян Василев. След като разкрихме как и защо възпитаният в идеите на комунизма софиянец влиза в редиците на Държавна сигурност като доносник и как така набута сестра си в откраднатата от Красимир Дачев „Свилоза”, сега ще ви разкажем с кого дружи агент Сашо и какво е мнението на разузнавач от ВКР за вербовката му.

Илиян Василев не се опитва да прикрива в общественото пространство близките си взаимоотношения с бившия премиер Иван Костов, с хора и членове от СДС, както и ръководни фактори до ръководството на ПП ГЕРБ, които са в основата на неговото издигане в определени икономически и политически кръгове, пише в секретното досие, с което само Narod.bg разполага.

Илиян Василев, обаче, се опитва всячески да прикрива факта, че е сътрудник на ДС с агентурно име „Сашо”, привлечен в края на 1987-а към Първо главно управление.

В разговор бивш служител на ВКР, познаващ агент Сашо, но без да го е ръководил, споделил, че колегата му, който работи с Илиян Василев, го описал като „много деен, писмен и знаел към кого да се насочи – който му пречи, „засенчва” или е говорил срещу него”.

Реклама

Веднага след 10 ноември 1989 г., след като разбира, че собственоръчно написаните от него доноси са унищожени, Илиян Василев се завъртя на 180 градуса  в политическата си настройка

(Приложение № 5 – РЕШЕНИЕ №175/14.12.2010 г. – Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия на основание чл. 26. ал. 1, т. 2 и т. 3 от Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните т Българската народна армия извърши проверка на лица по чл. 3, ал. 1, т. 23)

В заключение е необходимо да се посочи, че при извършеното проучване г-н Илиян Драганов Василев беше охарактеризиран като изключително злостен и крайно десен в приказките, действията и общуването си и с хората човек, вероятно породени от опитът му след 10 ноември 1989-а да се отърси от агентурното си минало.

8 Коментара
 1. Мариана Сумистката казва

  НЯКОЙ ВЕЧЕ ГЛЕДА КАТО ПР*ДНАЛ „ КОЙТО МЕЖДУВРЕМЕННО ФАТАЛНО СЕ Е ОСРАЛ….. НА ПЛЕМЕТО МУ ЛИПСВА ГОРДОСТ И ЧЕСТ !

 2. Мариана Сумистката казва

  ИМА„ ИМА ХОР С ДИРИГЕНТ И СЦЕНАРИЙ….. ( ТИМЪТ НА ПСИХОПАТИТЕ – ТЕРОРИСТИ.КОЙТО ОСМЪРДЯ ПЕТОТОТО ИЗМЕРЕНИЕ )…

 3. Мариана Сумистката казва

  АЙДЕ„ СТИГА„ ЧЕ МНОГО СЕ РАЗМИРИСА АЛЪШ – ВЕРИЖНИЯ СЕКТОР….

 4. Мариана Сумистката казва

  ХА ДА Я ИЗКОРЕНИТЕ ТАЗ ДРЕВНА ПРОФЕСИЯ„ ХА ДА Я ИЗКОРЕНИЕТЕ ( И АЗ КАТО ХАН КРУМ ), ТО НЯМА ИЗКОРЕНЯВАНЕ… А ТО„ ТЯ БИЛА ЗАВИСИМА ОТ ПЕЧАТНИЦИТЕ.

 5. Мариана Сумистката казва

  ЩЕ ХОДЯ НА КАНКУН. НАЛИ ЗАНЕТЕ КАКВО Е КУН. (К)РАДЛИВО (У)РОДЛИВО (Н)ЕБЛАГОДАРНО
  ( ПЛЕМЕ ) ПОНЕЖЕ БАН ГО ЗАКРИХА„ СИ ИМАТЕ КУН….

 6. Мариана Сумистката казва

  ОПРЕДЕЛНО СМЯТАМ„ ЧЕ НАУЧНО– ТЕХНИЧЕСКИЯТ ПРОГРЕС МНОГО ЗАТЪНА„ ОТКАКТО ПЕТЪР СТОЯНОВ ИЗГУБИ ВЛАСТТА„ А РОСКО СТАНА ГЛАВЕН ПРОГРАМИСТ….

 7. Мариана Сумистката казва

  ТОВА Е„ ТОВА Е ! ОЩЕ МАЛКО И – КРАЙ …. НЯМА ДА ИМАТЕ ЧЕСТТА ДА ПРИСЪСТВАТЕ НА ДРУГА ГЛАДИАТОРСКА ВОЙНА С ЧОВЕК„ КОЙТО МАЧКА ЦЕЛИ ТЕЛЕВИЗИОННИ ПРЕДАВАНИЯ С НАПИСВАНЕТО НА ЕДНА ЗАПЕТАЯ…

 8. СТАНААМЕ ЗА СМЯХ .... казва

  ЕДИН ЦИГАНИН СИ КРЪСТИЛ КОНЯ НАТАЛИ„ ЗАЩОТО ДЪЩЕРЯ МУ СЕ КАЗВАЛА БОГИНЯ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.