Р. Овч. вдигна 5-етажен палат за €1 милион на брега в Бяла (СНИМКИ)

3 4 220

Румен Овчаров притежава одиозна 5-етажна морска хасиенда в курорта Бяла. Според „19 мин.” реалната стойност на имота на един от най-близките до Корнелия Нинова партийци е поне 1 милион евро.

Факт е, че в имотната си декларация пред КПКОНПИ Овчаров е декларирал надлежно имението си в „село Бяла, Варненско“. Но то изобщо не е така описано и човек остава с усещането, че се касае за някаква мижава селска къщурка, получена в наследство от трудолюбивите предци.

Реклама

В действителност иде реч за палат, за който не са жалени средства. Според местните лятната къща на Овчарови е построена преди няколко години.

По закон никой няма право да строи на по-малко от 100 метра от плажната ивица. Както се вижда от снимките, къщата на известния като Р.Овч. социалист попада в забранената за строителство зона на плажа на Бяла.

Това създава същия проблем, какъвто причини с хотела си на брега на морето, но в Ахтопол, червеният депутат от неговия приятелски кръг Петър Кънев.

Подобен казус съществува и с морския дом на Росен Плевнелиев край Черноморец, който не е ясно дали след развода остана при съпругата му или още е негов с подялбата на семейното имущество.

3 Коментара
  1. Мариана Сумистката казва

    ДА НЕ Е РЕКЛАМЕН “ ПАЛАТ “ ЗА 10 ХИЛ. ЛЕВА? СЪС СОБСТВЕНА УЛИЦА И КАФЕНЕ, КАКТО И СОБСТВЕН ПЛАЖ ? НО НЕ МУ ТРЯБВА СОБСТВЕНА ТЕЛЕВИЗИЯ? НЕ Е ОЛИГАРХ, А Е ОВЦЕВЪД……

  2. Локо Сф. от 1956 казва

    Не ме учудва. То стотици собственици на къщи за гости с по-300-400000 евро с европейски пари вдигнаха палати, та Овчаров ще споменават. Платено изложение.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.