Нож в гърба: Кои са заговорниците срещу Бойко в ГЕРБ?

5 3 965

С нож в гърба се прокрадват от месеци апаратчици от ГЕРБ към лидера си Бойко Борисов. Сондажи в парламента показват, че формации като „Продължаваме промяната” и „Демократична България” били склонни да се прегърнат с бившите управляващи, но ако Борисов вече не е начело на партията.

От доста време активисти на ГЕРБ, приближени до кръга „Прокопиев”, сондирали сред колеги и дори журналисти тезата, че е време за възраждане на партията с нов лидер начело или в краен случай – Борисов да остане почетен председател на формацията, но повече да не доближава каквато и да е власт – нито в Министерски съвет, нито на „Дондуков” 2 в светлото бъдеще, потвърди наша публикация „Уикенд”.

На мястото на експремиера конспираторите гласели Томислав Дончев или Даниел Митов – Къдравата Сю. И двамата консенсусни личности, приемани от евроатлантическите партньори.

Прокрадвали се и ексцентрични идеи партията да бъде оглавена от Росен Плевнелиев, който сам преди дни хвърли бомбата, че Борисов мислел за оттегляне. Само дето с Плевнелиев начело, ГЕРБ бързо ще се стопи до маргинална партийка с 8-9% подкрепа.

Преди дни след падането на кабинета такава теза гласно изказаха действително от партията на Кирил Петков, а президентът Росен Плевнелиев – част от съгласното лоби на ГЕРБ с идеята – буквално препоръча пенсия на лидера Борисов.

Реклама

„Борисов е готов да го направи и го заявявал многократно, включително и в разговори с Кирил Петков. Борисов винаги е бил „за” европейското развитие на България. Никой не може да вземе партията на Бойко Борисов”, заяви бившият държавен глава и издаде четата.

Последва истинско избухване от страна на лидера на ГЕРБ, който още през март обяви, че „по време на война командирите не се сменя”, а издънката на Плевнелиев провалила напълно идеите на останалите заговорници да изместят Борисов и да го изолират от делата партийни.

„Няма да позволя ГЕРБ да се превърне в брошка на „Продължаваме промяната”, изригна лидерът, като даде да се разбере, че вече е наясно с интригите на някои свои съпартийци. ГЕРБ са напълно наясно, че без лицето на Борисов на преден план електоралната любов ще се стопи като сняг на слънце, а лидерска партия каквато е ГЕРБ ще постигне не на тези, но на следващи избори без Борисов, успехите на НДСВ.

„Идеята ни не беше Томислав или Даниел Митов ей така да седнат на председателското място, а да се превърнат в лицата, в основните играчи на партията, а Борисов да стане нещо като Ахмед Доган – по-далеч, но основен фактор. Ами, не стана”, разказаха от екипа на заговорниците пред „Уикенд”.

Самият Томислав Дончев, който получил гневно обаждане от Борисов, веднага обиколи телевизионните студия, за да опровергае Плевнелиев и да защити лидерския пост на Борисов.

5 Коментара
 1. Мариана Сумистката казва

  НАЛИ ЗНАЕТЕ, ЧЕ “ ГЕРБ “ Е УРОДЛИВА ФАШИСТКА ОРГАНИЗАЦИЯ „ ЧУДОВИЩЕ С МНОГО КРАКА„ И ВСИЧКИТЕ НЕДЪГАВИ.
  ТЕ ЩЕ БЪДАТ СЪДЕНИ ЗА ФАШИЗЪМ И ТЕЖКИ НАРУШЕНИЯ НА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА. ФАКТ.

 2. External казва

  НАГЛИ И АРОГАНТНИ УБИЙЦИ !!!

 3. ИСТИНАТА казва

  Що е ТО „герб“ ли?! ОТГОВОРА на този въпрос се КРИЕ в ОТГОВОРА на ВЪПРОСА, що е ТО „бсп“, ТОВА дето нарече себе си „герб“, ТОВА дето ПОДМЕНИ листата за Евровота или ДРУГОТО-ТОВА на ИЗЛЪГАНИТЕ!!!

 4. External казва

  ЦИТАТЪТ „Само дето с Плевнелиев начело, ГЕРБ бързо ще се стопи до маргинална партийка с 8-9% подкрепа.“ Е НАЙ– ГОЛЯМОТО ИЗВРАЩЕНИЕ И СРАМНА ЛЪЖА НА НАЙ– КОРУМПИРАНАТА И СМРАДЛИВА ГРУПИРОВКА…..

 5. External казва

  ОТ ПОДЛАТА И УКЛОНЧИВА СТАТИЯ СТАВА ЯСНО, ЧЕ ПЕРСОНАЛНИ ВРАГОВЕ НЯМА. ВРАГ Е ЦЯЛАТА ПАРТИЯ„ КОЯТО ДОРИ В УРОДЛИВАТА СИ ШИЗОФРЕНИЯ НЕ ВЪЗПРИЕМА ПОВЕЧЕ СЕБЕ СИ КАТО ПАРТИЯ. ГЛАСИ СЕ ДА ДЕЛИ ВЛАСТТА С МНОГО ДРУГИ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.