МИСТЕРИОЗЕН ДИМ: Митрофанова горила секретни документи в руското посолство

10 2 347

Мистериозен черен пушек се изви над посолството на Русия в София във вторник вечерта, а след това и в сряда сутринта, часове след като премиерът в оставка Кирил Петков обяви, че гони от България 70 дипломати.

Черният дим породи лавина от спекулации, а от рукото посолство не коментираха официално причината за пушека, идващ от комините в западното крило на сградата.

Реклама

Най-вероятната причина за дима, стелещ се над руското посолство е, че посланик Елеонора Митрофанова е разпоредила спешно да бъдат изгорени важни секретни документи. Руснаците по традиция изгарят, а не нарязват документацията в посолствата си, за да бъде осуетен всякакъв опит за възстановяването им.

Митрофанова се изказа за изгонването на 70-те руски дипломати от Бълария едва след като официалн заявление направи външния министър на Русия Мария Захарова. „Убедени сме, че това е направено по поръчка отвън. Убедени сме, че това е направено въпреки волята, желанието и стремежа на българския народ да поддържа близки отношения с Русия“, коментира Захарова.

В сряда следобед в изявление за телевизия „Россия 24“ Елена Митрофанова също окачестви като „безпрецедентен и абсолютно неприятелски ход“ решението на българското правителство да експулсира 70 служители на руското посолство. Попитана кои сили стоят за решението на правителството в София, Митрофанова отговори: „Абсолютно сигурно американците. В случая няма какво да се говори. Тук англичаните и американците изцяло командват тази страна за съжаление“. Тя отбеляза, че народът на България „помни историята и се грижи за паметниците“.

Митрофанова каза още, че посолството на Русия в София ще организира набирането на нови служители на мястото на изгонените, като уточни, че ще бъдат назначени 23 дипломати и 25 технически сътрудници. По думите й за известен период от време „ще бъде трудно да се работи, особено в консулствата“.

10 Коментара
 1. Мариана Сумистката казва

  РАК

 2. Мариана Сумистката казва

  ВСИЧКО В ТАЗИ ДЕМОНСКА ДЪРЖАВА.

 3. Мариана Сумистката казва

  ЧУМА

 4. Мариана Сумистката казва

  “ ЕНИЧАРИТЕ “ ЗА 200 ЛЕВА ЩЕ СГОТВЯТ БАБА СИ С КИСЕЛО ЗЕЛЕ„ А МЪРШИ…?

 5. Д-р Менгеле казва

  Гледай Митрофановица, не питай за Мустафата.
  По тироида ще ги разпознаете.

 6. Мариана Сумистката казва

  ПСИХОПАТИТЕ СА ПАТОЛОГИЧНИ ЛЪЖЦИ.

 7. Мариана Сумистката казва

  БГ РАДИО СА НАЙ– ИЗПАДНАЛОТО РАДИО. НА БЪЛГАРЧЕТАТА …..

 8. Моше казва

  Права си Митрофанова! Някой дали си спомня изслушването на Мустафата в конгреса преди да дойде? Както е заявила тогава, основната и задача била да намали влиянието на Русия в България!

 9. External казва

  УМ ЦАРУВА„ УМ РОБУВА„ УМ ПАТКИ ПАСЕ.

  ВЕСТНИК “ ДУМА “ ГОЛЯМ ФУРОР. КАТО ФОЙЕРВЕРК….. НИКОМУ НЕНУЖНИ, А ОБСЕБВАЩИ

 10. Мариана Сумистката казва

  “ ……основната и задача била да намали влиянието на Русия в България! “ И откога така ? Довчера се мятахте по радиата да се кълнете в преданост, мърши…..

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.