Депутатка-риба от ГЕРБ, мълчала в 4 парламента, се бута за кмет на Нова Загора

7 3 552

Позабравените Батко и Братко отново станаха актуални в Нова Загора покрай изборите за кмет, казват източници на „Уикенд”. Да поясним – градът ще избира нов управник, след като неочаквано почина Николай Грозев. Той управляваше без прекъсване от 2007 г. и се прочу най-вече с ръсенето на захар по улиците срещу катастрофи съгласно пророчества на Ванга и дядо Влайчо.

Сега за поста се борят 4 кандидати, като силите, които ги подкрепят правят много интересни комбинации на местно ниво. Най-голяма подкрепа в средите на местните бизнесмени има кандидатката на ГЕРБ Галя Захариева.

Тя е изкарала в парламента цели 4 мандата като мълчаливка от последните банки. Има зададени два въпроса в далечната 2014 г. и толкова, а законодателните й инициативи, доколкото ги има, са били винаги в група с други народни представители.

Затова пък съпругът й Димитър Захариев, който е бивш начален учител и дълги години сервитьор, е уреден за шеф на бежанския център в с. Баня. Разбира се, с конкурс! Казват, че тогава вторият в ГЕРБ Цветан Цветанов бил категорично против, но семейството намерило вратичка към добре платения пост. 

А сега, както ни уверяват запознати, Захариева вече се изживява като новия кмет на Нова Загора, въпреки че изборите предстоят. И как не, след като мощно я подкрепят собствениците на фирми, които досега са били абонирани за обществените поръчки в общината.

Без съмнение, че така ще продължи и в бъдеще. Публична тайна е, че за нея лобира, например, прословутият пътен шеф Веселин Георгиев. Известно е, че той се измъкна недосегаем от корупционната афера „Батко и Братко”, при която беше  сключил 8 договора за 120 млн. лева с фирмите на брат си Бойко Георгиев. През последните години компаниите на Батко и Братко са основните изпълнители на ремонти в Нова Загора.

Очевидци разказват, че улиците в града първо се асфалтират, а после се разкопават, за да се правят нови ВиК съоръжения, въобще ремонти на ремонтите в Нова Загора, при управлението на покойния Николай Грозев са нещо обикновено.

Реклама

Друг основен агитатор за кандидатката на ГЕРБ Галя Захариева е бизнесменът Щерьо Щерев. Той е общински съветник и до неотдавна е собственик на охранителна фирма. неговата „Корадо инс 1” е взела обществените поръчки за охрана на всички възможни обекти в района, които се финансират от кметството на Нова Загора.

На година за тази дейност отиват не по-малко от 1 млн. лева, казват запознати с финансите на общината. При това става въпрос за явен конфликт на интереси, понеже Щерев е и общински съветник. Формално той е прехвърлил фирмата си на сина си, но публична тайна е, че бащата има последната дума в бизнеса. Странно, но досега господинът не е проверяван, да не говорим пък за санкциониран, за конфликт на интереси, въпреки че те дори не са добре замаскирани.

Гербаджийската кандидатка Галя Захариева се радва на подкрепата и на още един мощен предприемач от района – Минко Минков, собственик на фирма „Сорико”. Въпросната компания от години е поела почистването на града и извозването на сметта.

Вероятно, надеждата, че така ще продължи и през следващите години, е мотивът на този, а и на другите бизнесмени да агитират по всички възможни начини за бившата депутатка, изкарала цели 4 безлични мандата в парламента. Друг е въпросът дали пък няма да се получат изненади на самите избори.

Партия „Възраждане” залага на Димитър Ковачев, който е доктор на науките по биология. Професионалния му път досега е свързан с местна фирма за млечни продукти.

Структурите на „Демократична България” и БСП в Нова Загора твърдо стоят зад Кремена Петрова. Тя е икономистка и често организира протести по различни поводи. „Забелязали сме, че най-често се гневи на известната компания „Градус” – казват източниците ни. – Организира протест, пошуми-пошуми известно време и неочаквано млъкне. После пак започне да се гневи и също толкова внезапно се оттегля.

Нямаме обяснение на какво се дължи това нейно поведение. Едва ли го прави, за да ги рекетира за пари, би било твърде очевидно”.

Четвъртият кандидат за кмет на Нова Загора е Иван Игнатов, а зад него стои инициативен комитет и подкрепа от структурите на „Продължаваме промяната“ и „Има такъв народ”. Игнатов е еколог по образование и работи в частно дружество, обясняват източниците ни. Те допълват, че той е млад човек, със стабилно семейство и досега няма данни да е зависим от бизнесмени с история.

7 Коментара
 1. External казва

  ЩЕ ВИ НАЛОЖАТ ОРАНИЧЕНИЯ КАТО РИБИ НА СУХО„ МЪРШИ.

 2. кавалканте казва

  кво толкова ако устата и е била заета….. ко прайм

 3. External казва

  НЕОБЕЗПЕЧЕН КРЕДИТ СТЕ.

 4. External казва

  АЗ МОГА ДА ВИ ИЗЛЕКУВАМ ШИЗОФРЕНИЯТА ЗА НУЛА ВРЕМЕ. НО ИЗНУДВАНЕТО Е ЛОШ НАВИК И ШЕ СЪЗДАДЕ ДОСТАТЪЧНО ГЛАВОБОЛИЯ НА ВАШИТЕ “ БЛАГОДЕТЕЛИ „.

 5. External казва

  А С РЕПУТАЦИЯТА НА “ БЛАГОДЕТЕЛИТЕ “ ВИ Е СВЪРШЕНО…..

 6. External казва

  ШАХ И МАТ : КАКТО СЕ КАЗВА – ИЗНУДВАНЕТО Е НА ДНЕВЕН РЕД…..

 7. External казва

  ИЗРАЗЪТ “ АЛБАНСКИ РЕОТАН “ Е ОСТАРЯЛ И НЕЩАТА СЕ ПРОМЕНИХА …..

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.