Бащата на Кирил Петков работил като спасител на плажа – изкарал 20 бона

6 2 558

Над 20 000 лева за два месеца работа като спасител на плажа. Толкова е успял да изкара през далечната 2017 г. бащата на премиера Кирил Петков – Петко, научи „Уикенд”.

Радетелят за свободата на плажа „Корал” Петко Петков се цанил за спасител на ивицата, но не и безвъзмездно в името на каузата. Тогава цяло лято „Да запазим „Корал” протестират ударно срещу институции и държава заради проверки на къмпингуващите, които се оказаха крадци на вода и ток, решават да изкарат пари от държавата, срещу която недоволстват.

И се явяват на конкурс по обществена поръчка, обявена от областната управа на Бургас за набиране на спасители за ивицата през юли 2017 г., защото такива са изискванията за охрана на плажа.

Сдружението, водено от Петков-баща е единственото, което се явява като кандидат да спасява давещите се хипстъри. Така от юли до 30 септември, когато изтича договорът с областната администрация, хората на премиерския баща успяват да се сдобият с 20 859 лв. или за два месеца да изкарат близо 21 бона.

За да е сигурно кой ще прибере сумата, сдружението не търси изкарали курсове спасители и квалитетна охрана за плажа – петимата управители лично се записват за аватари на Дейвид Хаселхоф на плажа „Корал”.

Работното им време е целодневно – от 8 ч. сутринта до 18 ч. привечер, като ивицата пазят по двама души на два пункта. Общо за охрана на ивиците областна администрация Бургас пуска оферта за 70 000 лева, а близо 21 000 прибира именно бащата на премиера заедно със съратниците си.

Реклама

Освен Петков, за охрана се записва братът на бившия концесионер на плажа и настоящ неформален лидер на „Да запазим „Корал” Атанас Русев – Кирил, а заедно с Петко Петков давали смени, без да имат квалификация за това. Показателно за дейността им бе и удавянето на летовник, случило се две седмици, след като спасителите от „Корал” решават да поемат охраната на ивицата.

Преди да вземат охраната на къмпингуващите на защитената ивица в свои ръце, Петков и компания попаднаха и в друг скандал – летовник се натрови от фекална питейна вода, след като еколозите в лицето на бащата на експремиера си направили алтернативен водоем.

Опасната течност обаче предизвикала масова диария, която пък доведе до другата драма – кражбата на питейна вода от къмпингуващите, заради която институциите проверяваха „коралистите”.

Отдавна забравен, скандалът с лапането от кладенеца, в който се плюе от страна на Петко Петков, е заменен с нов. Премиерският баща не пропусна и ден от протестите в полза на сина си на жълтите павета преди броени дни и дори дръпна прочувствена реч как се извинява на излъганите поколения.

Петков-старши не подразни само с това електората, но и с факта, че синът му го е цанил отново без квалификация да спасява – но този път него – от лоши съветници. Вместо с екипите си и докараните от Израел топексперти в пиара, Петков се консултирал всяка сутрин с татко си какво да говори в ефир или да пише в социалните мрежи.

Това дразнело страшно сътрудниците му и приближените му, които наистина се убеждавали, че държавата се управлява „по италиански” – всичко в семейството и „наша си работа” или иначе казано – „коза ностра”.

Всъщност, оказва се, че татко Петко е имал доста сериозно влияние върху правителството по време на краткото му, но интензивно управление. Той почти всеки ден идвал в Министерския съвет и се срещал за по час-два сина си. Освен това си позволявал да командва висши държавни чиновници, министри и депутати от „Продължаваме промяната”, което откровено вбесявало всички.

6 Коментара
 1. Соломон Паси казва

  Като простОтутка ли ?

 2. External казва

  “Violence is the last refuge of the incompetent.”

  Isaac Asimov, “ Foundation „

 3. Египетската казва

  “ Those who make peaceful revolution impossible will make violent revolution inevitable. “

  [Remarks on the first anniversary of the Alliance for Progress, 13 March 1962]”

  John F. Kennedy

 4. Мариана Сумистката казва

  ОТБЕЛЯЗВАТЕ ЛИ ПРИСЪСТВЕНИ ЧАСОВЕ НА МЪРШИТЕ СИ ЗА НАДНИЧНИЯ ЛИСТ …….?

 5. External казва

  НАЛИ ЗНАЕТЕ„ ЧЕ СЪДЪТ Е НЕИЗБЕЖЕН„ ФАШУГИ? ПО – ЧЕРНИ СТЕ И ОТ НАЙ- ЧЕРНОТО.

 6. Со керез казва

  Много им личи бай мангал на този пикчър.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.