СНИШАВАНЕ: Кирил Петков отпадна като кандидат-премиер

4 1 984

Кирил Петков няма да е кандидатът за министър-председател на „Продължаваме промяната“. Това каза пред bTV съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов. Той не пожела да отговори кой ще получи днес мандата за съставяне на правителство от президента Румен Радев.

Атанасов не отговори дали ще е депутат или министър от „Продължаваме промяната“ с обяснението, че не е получил информацията по официалните канали. „Важно е, но ще го съобщи мандатоносителят. До часове ще стане ясно“, каза Атанасов.

Според него има шансове за съставяне на правителство в рамките на този парламент. ДБ чака да получи покана за директни преговори за конструкция и състав на правителство, както и БСП да се върнат на масата за преговорите.

Реклама

След изгонването на 70-те дипломати и служители на руското посолство, БСП обяви, че спира преговорите за правителство и че условието им да ги продължат е Кирил Петков да не е кандидатът за министър-председател. Разтурилите коалицията ИТН също обявиха, че не искат Кирил Петков за следващ премиер.

Трябва да бъдат направени усилия за привличане на подкрепата на останалите депутати от ИТН, смята Атанасов.

От вчера в политическите среди циркулират няколко имена за евентуален кандидат за министър-председател от ПП на мястото на Петков.

Сред тях са сваленият председател на парламента Никола Минчев, както и военният министър в оставка Драгомир Заков. Пред БНТ вторият обясни, че с него не е разговаряно за поста премиер.

4 Коментара
 1. НА ДЯДО БОЖЕ ПАЧКАТА казва

  ДОКОЛКОТО СИ СПОМНЯМ “ ДЕМОКРАТИЧНА МАНГАЛИЯ “ ИМАШЕ ГОРЕЩИ ЖЕЛАНИЯ ЗА ВЛАСТТА…..

 2. Египетската казва

  ВДИГНАХМЕ РЪЦЕ„ КАТО ВЪВ ФИНАЛНИЯ МАЧ НА “ РОКИ IV „. СРЕБРОЛЮБ ВАСИЛЕВ Е НА ФИНАЛ……|

 3. Египетската казва

  ФАШИСТКА НЕДЪГАВА СВОЛОЧ

 4. Рецидив казва

  ТУРЦИТЕ ЗАГРАДИХА НА ПОЛУМЕСЕЦ РАЛИЦА И ТЯ СЕ ХВЪРЛИ ОТ ЕДНА СКАЛА ( ????……… )

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.