Наглост в Narod.bg: Красимир Дачев изпрал $3 милиона с менте концерт на Снуп Дог и Бритни Спиърс (ДОКУМЕНТ)

3 6 489

Безкрайната фантазия на Красимир Дачев да върти финансови схеми, с които да осветлява или прикрива гигантски парични потоци, някои от които Narod.bg вече осветли, блесна дори в САЩ.

Преди петилетка престарелият ликвидатор на бизнеси забърка в абсурдна схема имена от световния шоубизнес като певеца-актьор Снуп Дог и поп иконата Бритни Спиърс.

Това по никакъв начин не пречи на свищовския схемаджия да продължава да сипе акъл от телевизора кое как трябва да се случва в издоената от негови копия България.

Само преди дни „бизнесменът“ с менте биография, в качеството си на зам.-председател на Българската търговско-промишлена палата, се появи в държавната БНТ, за да коментира бюджета и нагласите на народа към евентуални предсрочните избори.

Чудно е по какви критерии журналистите на Емил Кошлуков си подбират гостите и защо опетнени и оплетени в съмнителни сделки фигури като Дачев въобще припарва до национален ефир?

Основателен въпрос към редакторите в „Референдум“ е що ще пенсионираният схемаджия, чиито схеми за присвояване и източване на предприятия и изпиране на милиони бяха разкрити от Narod.bg, на горещия стол, за да облъчва зрителите с неадекватните си „съвети“, или всичко пак опира до политически слугинаж, в какъвто обвиняват и шефа на БНТ Емил Кошлуков?

Схемата със Снуп Дог и Бритни Спиърс

В средата на декември 2018-а гръмна пореден скандал около ДС творението Красимир Дачев. Тогава американски промоутър беше арестуван по обвинение, че е присвоил 750 000 долара, предвидени за благотворителен концерт за бездомни деца в България.

Прокуратурата разкри, че бившият барабанист и музикален директор на ООН Робин ди Маджио получил 750 000 долара, след като се съгласил да помогне на българската фондация „Мир за теб, мир за мен” да организира благотворителен концерт в България. Но вместо да преведе парите на музикантите, той ги изхарчил за лични нужди и за да купи къща на бившата си съпруга.

Година по-рано главният спонсор Красимир Дачев заведе дело във федералния съд в Илинойс срещу Ленард Гуудрум, Брандън Алън и неговата компания „Богата Америка”. Дачев, който буквално открадна „Свилоза” от законните ѝ собственици, е представител на фондацията „Мир за тебе, мир за мен”.

В документите разрушителят на бизнеси твърди, че американците му обещали, че ще доведат в България Снуп Дог и Бритни Спиърс за благотворителен концерт. И доверчивият самарянин Дачев им превел 350 хиляди долара аванс, за да осигурят звездите.

Тогава Дачев излезе с тезата, че ще заведе и второ дело в Лос Анджелис срещу Робин ди Маджио, който също го измамил. Сенчестият приватизатор твърди, че Ди Маджио и Брандън Алън са го завлекли с по над един милион долара всеки.

Беловласият схемаджия Дачев твърди, че Брандън Алън му изпратил видео, на което Снуп Дог говори за концерта, но после се оказало, че това не бил популярният изпълнител, а негов двойник. Възрастният милионер обаче се вързал. В имейли, които адвокатите на Дачев прилагат, Алън му гарантирал, че имат „устно потвърждение” от Джей Ло, Джесика Симпсън, Риана, Бионсе, Даяна Рос, Лодакрис, Иги Азела, Дейвид Гета и други.

Обявеният „10-часов грандиозен концерт” обаче не се случи, точно като извънорбиталния полет на свищовския „космонавт“, а от фондацията му изреваха, че са излъгани.

В иска си Дачев твърди, че освен изпратените 350 хиляди долара, бил направил още разходи по наеми на сцени, капаро за стадион, хотел и транспорт за над 2,5 милиона долара, затова търси от американците близо 3 милиона в „зелено“, чиято съдба отново остана неясна.

Реклама

Как хитрецът върза отнетата „Свилоза“ с Холивуд?

Извън шоу-залъгалката за наивници с концерта на Снуп Дог остава да виси въпросът как Красимир Дачев успя да завихри измама със звезди от Алеята на славата в Холивуд като Калвин Кордозар Броудъс-младши, каквото е истинското име на рап легендата, с личните си финансови планове за кеширане на милиони?

На редовното Общо събрание на „Свилоза“ АД от 20.06.2018 г. в т. VII от дневния ред Дачев подава информацията, че през 2017 г. дружеството е генерирало загуба от 6 034 241.41 лв., част от която, без да се споменава точният размер, произтича от обезценка на несъбираемо вземане.

В медийни публикации, цитиращи самия Дачев, се казва, че става въпрос за 2.5 млн. щ.д., с които той, по-точно откраднатата „Свилоза“, била завлечена покрай финансиране на благотворителен концерт, който се превърнал в поредната обществена димка, прикрила финансова машинация.

По препоръка на одиторите, обаче, вземането било обезценено и отписано като загуба – ето как 2,5 милиона долара потънаха неясно къде.

В същото време в интернет се открива информация за дело на Дачев в САЩ, което се води през 2019 и 2020 г. по същия „културен“ скандал.

Narod.bg дава нов коз на разследващите, ако искат да установят произхода на капиталите, с които оперира пенсионерът-милионер със следните въпроси:

– Какъв е предметът на договора за финансиране на благотворителния концерт?

– Това ли е действителният предмет на договора или става въпрос за привидна сделка с цел отклоняване на средства на „Свилоза“ АД в нечия чужда полза?

– Кой е бенефициерът, получил невъзстановената сума и каква е съдбата на платените милиони долари? Дали не става въпрос за фиктивен бенефициер и фиктивен договор с крайна цел присвояване на тлъстата сума от навикналия на бизнес извън закона Дачев?

– Какъв е точният размер на платената сума и защо Дачев твърди пред ОС, че заемът бил обезценен и „Свилоза“ отписва вземането, като в същото време през 2019 и 2020 г. се водят дела?

– Как е възможно да се финансират подобни мероприятия с такива суми от страна на публично дружество със съвсем друг предмет на дейност и при наличната задлъжнялост на дружеството загуба от  6 034 241.41 лв през 2017 г., което да позволи генерирането на загуба в такива размери?

– Как Комисията за финансов надзор е позволила това да се случи? Това не е ли измама на Българската фондова борса и на инвеститорите и акционерите на публичното предприятие като завода за целулоза?

Топката отново е в ръцете на разследващите…

3 Коментара
  1. НА ВКУС И ЦВЕТ ТОВАРИЩЕЙ НЕТ казва

    ФОКУС- БОКУС – ПРЕПАРАТУС…… ПРЕПАРИХАМЕ ЕДНИ ХИЩНИЦИ КАТО ТРОФЕИ ЗА СОФИЙСКИЯ НАЦИОАНЕН МУЗЕЙ. ИНАЧЕ НЕ БИХА СИ ОТДАЛИ ИДЕНТИЧНОСТТА……..

  2. Мариана Сумистката казва

    НИВИНА:

    ШИНДЛЕРСКИ БОЕЦ ИЗБЕГНА ЧОВЕКОМЕЛАЧКАТА НА ГАНГРЕНЯСАЛИЯ ФАШИСТКИ ИДЕАЛ.

  3. […] книжка в БКП и какво е агентурното ти име в ДС? Наглост в Narod.bg: Красимир Дачев изпрал $3 милиона с менте… банкиграбежЕБВРКрасимир ДачевмутранародНИБОЛАФ […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.