ПРОМЯНА! ДНСК подпука фирми на хунтата, крали от АМ „Хемус“

3 2 287

Общо 11 наказателни постановления за незаконно строителство в участъците 4 и 5 от АМ „Хемус“ издаде Дирекцията за национален строителен контрол  (ДНСК) на фирми от обръча на хунтата ГЕРБ-ДПС. Наказателната процедура започна през декември 2021 г. и януари 2022 г.

Тогава бяха връчени актове за административно нарушение на изпълнителя „Автомагистрали“ ЕАД и строителните компании, с които има сключени договори за участъците 4 и 5 от АМ „Хемус“. Това са „АБ“ АД, „Парсек Груп“ ЕООД, „Автомагистрали Хемус“ АД и „Водно строителство Благоевград“ АД. Фирмите имат 14-дневен срок за обжалване на санкциите.

Реклама

Установеното от органите на ДНСК строителство е без одобрени инвестиционни проекти и без издадено разрешение за строеж, в нарушение на чл. 148, ал. 1 и чл. 137, ал. 3 от Закона за устройство на територията /ЗУТ/, т. е. незаконно по смисъла на чл. 225, ал. 2, т. 2 от ЗУТ.

При проверките е констатирано, че се извършват строително-монтажни работи, включително изкопи, насипи, пътни легла и съоръжения на участъци 4 и 5 на АМ „Хемус“, която е строеж първа категория.

Тези дейности са извършени в имоти, които са държавна, общинска и частна собственост. За тях производствата по отчуждаване не са приключили към дата на проверката.

3 Коментара
 1. ЩО ПЪК НЕ казва

  “ The woman who follows the crowd will usually go no further than the crowd. The woman who walks alone is likely to find herself in places no one has ever been before. “ Albert Einstein

 2. Египетската казва

  ОТ ОТДЕЛЕНИЕТО ЗА САМОСТОЯТЕЛНИ РАЖДАНИЯ ОРГАНИЗИРАЛИ БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ И ПРАЗНЕНСТВО ЗА ОЦЕЛЕЛИТЕ РОДИЛКИ.
  ВЪПРОСНИТЕ РОДИЛКИ НЕ ПРАЗНУВАТ БАБИНДЕН…….

 3. Египетската казва

  ПОДШУШНАХА МИ ЕДНИ ИДИОТИ„ ЧЕ ВСИЧКО БИЛО “ ХЛЯБ И ЗРЕЛИЩА „.

  ТОГАВА СИ КАЗАХ “ АКО АЗ СЪМ ХЛАБЪТ„ ДА МУ МИСЛЯТ ЗРЕЛИЩАТА …….. „

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.