След прегръдката с ГЕРБ: Бой за пари във „Възраждане“

0 3 728

След публичната прегръдка с хунтата ГЕРБ, страхотни скандали за пари раздират „Възраждане“, като депутати от другите партии постоянно стават свидетели на грозни сцени. От стаята на „националистите“ често се носят крясъци.

Завесата за финансирането в партията на Копейкин повдигна депутатът Елена Гунчева, която напусна партията, но не и парламента, след като по-рано днес реши да остане като независим депутат.

Адвокатката разкри, че Костадин Костадинов прибирал уж за партийни нужди така наречените безотчетни пари за депутатите. Те са две трети от заплатата или близо 45 000 лева годишно на народен представител.

С тях всеки може да подпомага дейността си, като назначава сътрудници или организира лични мероприятия из избирателните райони. Проста сметка показва, че от началото на този парламент „Възраждане“ са „заработили“ около 292 000 лева безотчетни пари, които само Костадинов знае къде са отишли, пише „Галерия“.

Реклама

Копейкин побърза да се оправдае, че основната част от сумата е отишла за издаване и безплатно раздаване на учебника по родинознание, написан от самия него. Той е за 1-4 клас и буди учудване как се вписва в графата популяризиране на каузата „Възраждане“.

Гунчева спомена още, че от един момент Костадинов е наредил да се гласува винаги заедно с ГЕРБ. Депутатите му силно се съмняват, че това е станало на добра воля. Мнозина от тях припомнят, че „Възраждане“ беше по протестите срещу Бойко Борисов.

Други пък директно са на мнение, че ако от това решение са произтекли обяви, то трябва да се делят между всички депутати, гласи кулоарен слух. Някой от тях директно са попитали Костадинов взима ли пари от ГЕРБ. И затова се е стигнало до крясъци и дори физическо посягане.

На този фон поне още двама депутати са готови да напуснат групата на Костадинов, научи „Галерия“.

„Възраждане“ прояви първи признаци на нервност, тъй като ако падне под 10 депутати, партията няма да получава държавна субсидия. Не за първи път Костадинов получава упреци, че партийните средства изтичат в неговите джобове.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.