Главният секретар на президента им го каза! „Промяната“ дойде с некомпетентност и така ще си отиде

8 3 660

Главният секретар на президента излезе със силен гневен коментар по повод ПП, видя Narod.bg.

„Промяната“ дойде с некомпетентност, ще си отиде и с такава, прави горчивия извод главният секретар на президента Димитър Стоянов в социалната мрежа Фейсбук. Повод за упрека му е констатацията, че управляващите отказват да компенсират бизнеса за високите цени на електричеството.

„Мнозинството от „Продължаваме промяната“, ДБ, „Има такъв народ“ и БСП отказаха да компенсират българската индустрия, както за дългосрочната криза с цените на електроенергията, така и в краткосрочен аспект с цените и дефицита на природен газ (митичните танкери на Киро продължават да липсват)“, отбелязва Стоянов.

Димитър Стоянов

Реклама

„Извинението“ на управляващите в оставка е, че във Фонда за енергийна сигурност не са прехвърлени милиардите от печалбата от износ на електроенергия на АЕЦ „Козлодуй“ и другите държавни износители от Български енергиен холдинг. Тоест, депутатите от ПП, ИТН, БСП и ДБ казват на българската индустрия и общество, че държавната подкрепа до края на годината изчезва, производствата се оставят на произвола на съдбата, защото министрите от същата тази четворна коалиция в оставка не са си свършили работата в изпълнителната власт“, казва още президентският секретар.

И предрича, че „ефектът ще е повсеместен“, за всички в страната – от индустрията до джоба на гражданите.

„Не просто ще се задълбочи десетпроцентовият срив в енергийно-интензивната индустрия, но цените в магазините ще се повишат за крайния потребител, тоест инфлационният натиск върху и без това отслабващата потребителска кошница, ще се увеличи. Бизнесът ще бъде оставен с единствен инструмент за оцеляване – масово вдигане на крайните цени“, очертава песимистичната прогнозира главният секретар на президента.

И обобщава: „И цената за управленската некомпетентност на „промяната“ ще бъде платена от всеки един български гражданин. От джоба му“.

„Без дори и да се повдига въпросът, че действията на управляващите няма да засегнат само предприятията, а ще ударят болници и училища, детски градини и театри, музеи и социални заведения, църкви и манастири!“, предупреждава за краха и последствията от некомпетентното управление Димитър Стоянов.

8 Коментара
 1. Мариана Сумистката казва

  ДЕМОНСКА ДЪРЖАВА НА ОТРЕПАНЯЦИ. УБИЙЦИ !!!

 2. Мариана Сумистката казва

  МАНАФИ

 3. Мариана Сумистката казва

  ЦЯЛАТА ВИ ЗЛОБА КАТО АТОМНА ЕНЕРГИЯ ЩЕ ВИ ПОГУБИ„ УРОДИ !!!

 4. Мариана Сумистката казва

  ПОЗНАВАМ ВИ И КЪТНИТЕ ЗЪБИ„ МЪРШИ !!!! УБИВАТЕ ВСИЧКИ ПО – КРАСИВИ И ПО – ДОСТОЙНИ ОТ ВАС !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ДЕМОНСКА СМРАД !!!!!!!!!!!!

 5. Мариана Сумистката казва

  И КАКВО „ АКО РАЗКАЖА КАК НАПРАВИХТЕ ВСИЧКО ДА МЕ РАЗБОЛЕЕТЕ ОТ РАК„ МЪРШИ !!!!!!!!!!!!!!!

 6. Мариана Сумистката казва

  МЕДИЙНИТЕ НИЩОЖЕСТВА

 7. Мариана Сумистката казва

  АМА„ НЯМА КОЙ ДА ВИ КУПИ„ УРОДЛИВИ СВИНЕ…… ЩЕ СИ СМУЧЕТЕ СОБСТВЕНИТЕ ЛАЙНА И ПЕРИТОНИТНИ ЧЕРВА……..

 8. Мариана Сумистката казва

  ДА ДЕРИБЕЙСТВАТ……… ПОЖИВЕМ – УВИДИМ……

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.