ВИП: Жената на Васил Божков се върна в апартамента на Людмила Живкова

2 12 028

Жената до Васил Божков – Елена Динева, се е върнала отново в легендарното жилище на бул. „Васил Левски“, точно зад „Ялта“, където е живяла Людмила Живкова с Иван Славков – Батето. От няколко седмици охраната й непрекъснато дежури пред кооперацията.

Елена Динева беше арестувана по обвинение в участие в престъпната група на Васил Божков, който се намира в Дубай. Прочутата дама изкара няколко месеца зад решетките, но бе освободена след изтичане на максималния законов срок, припомни „Галерия“.

Кооперацията до гробницата на княз Александър Батенберг беше запечатана от полицията през 2020 година и дълго време беше претърсвана.

От жилището бяха конфискувани куп произведения на изкуството. Засега не е ясна съдбата им, но със сигурност Божков няма да спре да си ги търси по съдебен път.

Жилището е легендарно, защото преди Божков е било обитавано от прочути българи. Самата кооперация е построена и притежавана от фабриканта Добри Минов.

Всеки етаж е самостоятелен апартамент от близо 380 квадрата. Народната милиция убива без съд Минов, после го хвърля от 4-и етаж и набързо записва самоубийство в смъртния акт.

Кооперацията веднага е национализирана за висши кадри на БКП. Тодор Живков подарява последния етаж на младото семейство Иван Славков и Людмила Живкова.

Реклама

То събира дълги години софийската бохема. Легендарни са купоните при Людмила, на които присъстват най-известните художници, писатели и артисти.

След смъртта на дъщерята на Живков първият човек в държавата го оставя на Батето и на внука си Тодор Славков – Малък Тошко. Всъщност Батето го купува на символична цена.

След 10 ноември единствената наследница на фабриканта – Лиляна Димитрова, подава жалба в съда за реституция на кооперацията. Тя предоставя нотариален акт от 1939 година.

Настават съдебни битки и Батето побързва за продаде апартамента на Васил Божков за 300 000 долара – феноменална сума в онези години, нищо че сега искат толкова за 150 квадрата панелка в „Младост“.

Като с магия хазартният бос успява да убеди някак си наследницата на убития фабрикант да се откаже от претенциите си. Мястото явно му харесва и той купува набързо още два етажа.

Според клюка-а Божков и Елена се разделят като интимни партньори, но запазват прекрасни лични и бизнес отношения. Тя запазва участия във фирми, за нея остават поне два апартамента в кооперацията. В единия се мести по-малката й сестра Милена.

Самият Божков се мести в бившата резиденция на Тато на Витоша, която също успява да приватизира. „Аглика“ обаче също е запечатана от полицията при бягството на Божков преди повече от две години и съдбата й в момента не е ясна.

2 Коментара
  1. trifon14 казва

    Браво на Васил Божков – запазва българското за българите б!!

  2. Д-р Менгеле казва

    Абе, и той е дърт криминален пъздер, но взе да мирясва щот сигурно има нелечими болежки. Циганските генки не прощават на никого.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.