„Български възход“ се отърва: Ралица Симеонова вързана с Иво Прокопиев

0 4 567

Отлюспената от „Български възход“ Ралица Симеонова е от близкия кръг приближени до медийния бос Иво Прокопиев. Дали това е единствената причина Стефан Янев да я махне от партията, засега индикации няма, предаде „Галерия“.

Родената в Лом бивша заместничка в Министерството на отбраната, а преди това негова секретарка, пусна в деня на учредителното събрание на партията пост във фейсбук, в който изненадващо заяви, че няма да участва повече в „Български възход“, защото не можела да гарантира, че симпатизантите нямало да бъдат излъгани за по-реден път.

Освен това според нея в партията прииждали „отломки от други формации с нездрави интереси“, както и „компрометирани стари муцуни“.

Заради изненадващия ход екипът на Стефан Янев, както и стотиците, дошли на събранието в НДК, смятали, че това може да е постановка.

Източници на „Галерия“ от близкото обкръжение на генерала обаче потвърдиха, че това не е режисиран скандал, а дамата съвсем реално е отстранена от партията лично от него вечерта преди сбирката.

Хората около Янев от доста време се опитвали да му кажат, че Ралица Симеонова няма място в бъдещата партия, но той непрекъснато защитавал подчинената си, която някои дори смятаха за доста близка на сърцето му.

Но постоянните обиди към генералитета от нейна страна още като зам. военен министър, желанието да ги „реформира“ – по думите й, преляло чашата. Почти всички военни и приятели на Стефан Янев, които искрено искали да му помогнат и вярвали в успеха на бъдещата партия, ясно му заявили: „Или тя, или ние!“.

Реклама

Като бивши висши офицери не било трудно да стигнат и до истината за 35-годишната амбициозна дама, която командвала всички и искала всичко да минава през нейната санкция.

Фактите, до които военните се добрали, изненадали мнозина – оказало се, че госпожица Симеонова била човек на бизнесмена Иво Прокопиев, твърди източникът на „Галерия“. Според тях тя е била „внедрена от олигарха“, за да омаломощи проекта на генерал Янев.

Ралица Симеонова изрично не допускала в него да влизат бивши военни и генерали.

Брюнетката до такава степен била овладяла бъдещите структури на партията по места, че хората навсякъде започнали масово да се отказват от участие в нея. Тя започнала да коли и беси, дори да командва Янев какво да прави.

Това наистина дошло в повече на най- близките до него и те започнали да търсят какви може да са причините за подобни действия от една бивша негова секретарка в президентството по времето, когато той бе съветник на Румен Радев, преди държавният глава да го посочи за служебен премиер.

Ралица Симеонова всъщност е позната още от времето на Росен Плевнелиев, когато обитаваше „Дондуков“ 2. Тогава тя е сътрудник на политоложката проф. Румяна Коларова, която пък беше служебен министър на просветата, както и съветник на президента Плевнелиев по образованието.

Освен това професорката е известна в публичното пространство и като критикар и враг на президента Румен Радев по време на първия му мандат. Младото момиче е секретарка на Коларова, нейна студентка и докторантка.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.