Само в Narod.bg: Гробищната мафия печели по 80 000 лв. на седмица за сенчест бос, вързан с Мешерето

2 4 393

Българската мафия прави пари от всичко – дори от смъртта. Източник на Narod.bg разкри ексклузивно, че само за седмица в София гангстери под закрилата на администрацията на ГЕРБ инкасират приходи по около 80 000 лева от погребални дейности, които често пресичат линията на закона.

Мълви се, че фирмите, които са превзели сектора, са от обръча на шефа на Бойко Борисов – страховития бос от СИК Младен Михалев – Маджо.

Схемата върви от години под крилото на бившите управляващи. Както вече Narod.bg писа, в службите има сигнал, че областният координатор на шайката ГЕРБ в София Тодор Кръстев покровителства гробищната мафия.

Далаверата минава през връзки с Мешерето, неофициалният цигански съд, който осигурява работна ръка в гробищните паркове.

Измамите са колосални – като се почне през даване на пари под масата за осигуряване на парцели на цени, неколкократно по-високи от официално обявените, премине се през кражби от заплатите на ромите, от които се отчита процент за босовете, и се стигне до взимане на такса за влизане с кола в рамките на даден гробищен парк.

Само един пример – информаторът на Narod.bg разкри, че работниците, дадени от тарторите на Мешерето, се водят на завидната заплата от около 3000 лева.

Реклама

Само дето в края на месеца получават хиляда, другите два бона „ресто“ отиват за кукловодите на гробищната мафия, като по веригата има отчитане и за лидерите от загадъчната ромска институция.

Стара практика е в Общинско предприятие „Гробищни паркове“ да се назначават гербопитеци, които после да „върнат услугата”, като отчитат част от приходите на своя благодетел.

Все пак в 1,5-милионна София по официални данни фирмите, които оперират в сектора, имат доста работа, а местата за вечен покой се изчерпват, което вдига цената им до небесата.

Така близките на близките на починалите търсят всевъзможни начини, за да ги изпратят достойно до последния им дом.

Това включва и изработването на скъпоструващи каменоделски плочи, чиято цена достига до над 10 000 лева, което прави космически печалбите на „нашите фирми”, които пък връщат услугата във вид на финикийски знаци.

Освен това с допускането на нелегитимни дружества до гробищните дейности се създава не само огромен хаос, но и държавата губи огромни приходи от невнесени данъци и осигуровки.

2 Коментара
  1. Мариана Сумистката казва

    БОКЛУЦИ„ ЛИЛИПУТИ НЕДЪГАВИ„ ПОКРОВИТЕЛЯТ НА ГРОБИЩНИТЕ ПАРКОВЕ ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ Е? ВАШИЯТ КВАРТАЛЕН ПОЛИЦАЙ.

    МИ ВИЕ НЯМАТЕ ЧУВСТВО ЗА ХУМОР„ БЕ МЪРШИ.

  2. ЕВРОЕВРОТО казва

    ЕДИН ЗАНЕМАРИЛ ДУХОВНОСТТА СИ КЛОУН СЕ ОПЛАКА : “ ИЗГУБИХ ТАЛАНТА СИ„ КОИТО НИКОГА НЕ СЪМ ИМАЛ „………

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.