Разследване на Narod.bg: Борислав от НСО, личен шофьор на Стоян Мавродиев, носил „пакети“ в Гърция с тойота „Авенсис“

6 4 011

Служителят на Националната служба за охрана (НСО) Борислав Б., изритан за кражби, е служил за куриер при пренасянето на пачки от Българската банка за развитие (ББР) до босове в Банкя и баровска къща в Гърция на финансист от хунтата. Narod.bg вече разкри заверата, но наш източник от службите за сигурност даде пикантни подробности.

Оказа се, че 45-годишният Борислав Б., изритан за кражби от НСО, след това бил преназначен в единствения държавен трезор – Българската банка за развитие (ББР) по времето на финансовия „гений“ от ГЕРБ Стоян Мавродиев, познат повече като личния банкер на Евелин Банев – Брендо.

Причината – ченгето е роднина на Румен Митров, по това време шеф на дирекция в Комисията за финансов надзор (КФН), който пък е в опасно близки отношения с Мавродиев.

След като заради далавери Борислав Б. е натирен дисциплинарно от ББР, Митров го взима под крилото си в КФН като шофьор.

Врътката продължава със следващия ход – важният роднина Румен Митров е поставен от финансиста на шайката Стоян Мавродиев в Българската банка за развитие като член на Управителния съвет и зам.-директор.

Връзкарщината продължава – веднъж стъпил в ББР, Митров взима при себе си Борислав Б. като личен шофьор на бик боса Стоян Мавродиев с длъжност…. главен специалист в дирекция „Финансово-стопанска дейност“.

Реклама

За схемаджиите няма никакво значение, че подобен пост изисква висше образование, каквото към оня момент Борислав Б. не притежава, категоричен е източникът на Narod.bg.

Важно е да отбележим, че уволненият дисциплинарно за кражби от НСО шофьор е преназначен в държавна финансова институция очевидно с някакви по-различни от трудовото досие задачи.

И сега стигаме до най-важното – освен персоналния лек автомобил, с който Борислав Б. вози мастития началник на ББР Стоян Мавродиев, на уволнения гард е зачислена още една кола – тойота „Авенсис“, използван като лична – паркира го пред дома си, използва го по време на годишния си отпуск и т.н.

Точно тук е заровено кучето – Борислав Б. получава пълномощно, което му дава право да напуска пределите на България с тойотата, когато се налага да върши специфични задачи.

Именно с тази кола 45-годишният Борислав пътува до Гърция, изпълнявайки добре пазени в тайна лични поръчения на Стоян Мавродиев.

При кого в южната съседка е ходил уволненият от НСО охранител и какви „пакети“ е носил, нека кажат разследващите.

Narod.bg само припомня, че през 2020-а стана ясно, че Стоян Мавродиев е купил поетапно през кипърска компания две къщи от бившия НДСВ депутат Димитър Ламбовски в гръцкото градче Посиди, на първия ръкав на полуострова Халкидики, които не е декларирал и за които не е ясно какъв е произходът на средствата.

6 Коментара
 1. Мариана Сумистката казва

  СИГУРНО Е ОТВРАТИТЕЛНО ДА СИ НАГЪЛ ФАШИСТ ВЪВ ВИД НА НЕОБЕЗПЕЧЕН КРЕДИТ.

 2. Мариана Сумистката казва

  ТОЛКОВА ГАДНО„ ЧЕ МОЖЕШ ДА ОТКАЧИШ ДО НЕУЗНАВАЕМОСТ – КАТО ВАС.

 3. Мариана Сумистката казва

  В ИНТЕРНЕТ Е ПЪЛНО С ПРОСТИТУТКИ„ А МИШО ГО НЯМА…….

 4. Египетска пирамида казва

  ЗНАЯ ЗА ДИСКРЕТНОСТТА И МЪКАТА – ЧАКА ГИ ОТМЪЩЕНИЕ !!!

 5. Египетската казва

  ЗАЩО ШИЗОФРЕНИЯТА ПОКОСЯВА ТОЛКОВА ГРОЗНО……? ВИЖ ПО– ГОРЕ СТОЯН МАВРОДИЕВ.

 6. Мариана Сумистката казва

  ПРИ МЕН СЪСКАТ ПО ЦЯЛ ДЕН ОТ ЗЛОБА ПАЧАВРИТЕ !!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.