СУПЕР СКАНДАЛ: Министър от БСП изловен да преговаря за „почерпка” с шест нули

2 4 126

Министър от БСП от сваленото вече правителство на Кирил Петков е изловен да обсъжда получаването на „почерпка” от известен бизнесмен, научи „Уикенд”. По наша информация червеният управник, чиито име за момента ще спестим, е закачен случайно от служители на МВР, които разследват далавера с обществени поръчки на предишното редовно правителство.

Главният участник в усвояването на милионите е поставен под контрол. Докато подслушват телефонът му, службите засичат разговор с негов служител, в които се споменава плащане към човек от сегашното правителство.

Стартиралата разработка бързо изяснява, че пробивът е на възможно най-високо ниво. Антимафиотите дори успяват да документират среща между посредника и самият министър.

На нея с доста недомлъвки, се обсъждат числа с шест нули, в замяна на съдействие да не се рови около предишни договори за обществени поръчки и тяхното реално изпълнение. Червеният кадър споделил, че е склонен да се замисли по темата, но официалният си отговор щял да даде по-нататък.

Реклама

При подобна ситуация, ченгетата са длъжни моментално да докладват на началниците, а от там информацията да отиде в прокуратурата. При препредаването на данните за корупционната афера някъде става гаф, подозират нашите източници, защото соцминистърът изведнъж спира контактите си с посредника.

По същото време за скандалната разработка е уведомена шефката на БСП Корнелия Нинова. Кадри на „Продължаваме промяната” намекват на соцлидерката, че няма интерес темата да се раздухва и дава като пример как правителството се бори безкомпромисно с корупцията в своите редици.

Макар доказателствата за рушвета да не са достатъчни за прокуратурата, то „изтичането” на записите от министерският пазарлък гарантирано щяло да срине и без това намаляващите избиратели на столетницата. В замяна на покриване на скандала, от Нинова се очаквало, че няма да допусне червени изненади при вота на недоверие. Уговорка, която тя спази перфектно.

Като оправдание за „Промяната”, нашият източник твърди, че предложилият рушвет бизнесмен е взет на мушка от Бойко Рашков. Съвсем скоро време се очаква МВР да обяви, че е разкрило многомилионни далавери с негови фирми.

Твърди се, че става дума за човек, който е свързан с депутати от днешната опозиция.

2 Коментара
  1. Египетска пирамида казва

    ДАНО ОТ СЪРБИЯ НЕ ВИ ГИЛОТИНИРАТ„ БОКЛУЦИ……

    ПРИ ТАЯ СМРАД….

  2. Александър казва

    Говориш,но нищо не казваш,че си от в.уикенд ни показваш…жалкари

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.