Само в Narod.bg: Край с партията на Христо Иванов! „Демократична България“ се влива в ПП

3 2 691

Край с партията на Христо Иванов! „Демократична България“ се влива в „Продължаваме промяната“ на Кирил Петков, разкри запознат с кроежите източник на Narod.bg. На досегашния партиен вожд и бивш правосъден министър ще бъде предоставено зам.-председателско място в новия политически субект.

Показателен за бъдещия проект е фактът, че на 22 юни, когато падна правителството на ПП, на площада пред парламента се събра митинг в подкрепа на кабинет №99, организиран от привърженици на ДБ.

Неслучайно и до момента „Промяната“, която беше учредена през април, все още няма съдена регистрация като партия. Оказа се, че марката „ПП“ всъщност е регистрирана в патентното от кмета на Добрич и реално не може с такова име да има регистрация.

Кирил&Асен са изправени и пред още едно юридическо предизвикателство, след като кметът на Добрич Йордан Йорданов отправи претенции върху името на ПП като търговска марка. По време на местния вот през 2019 г. Йорданов използвал като име и лого девиза „Продължаваме промяната на Добрич“.

Реклама

През септември миналата година Даниел Лорер от ПП подава заявление в Патентното ведомство за регистрация на името, но Йорданов входира оспорване и сам подава заявка за регистриране на марката.

Спорът за търговската марка няма отношение към партийната регистрация, но може да попречи при търговска, издателска, рекламна и други видове употреба на названието.

Само преди дни за предстоящото сливане на ДБ с ПП намекна министърът на електронното управление Божидар Божанов пред Нова телевизия.

„Една от опциите на „Демократична България” е да се яви заедно с „Продължаваме Промяната” на евентуални предсрочни избори“, обяви Божанов, без да признае директно за предстоящата политическа смърт на партията на Христо Иванов, която ще подсили редиците на Кировата „Промяна“.

3 Коментара
  1. Владимир Путин казва

    Това е начина ПП+ДБ да минат 4% на следващите избори.

  2. Чеха казва

    Голяма част от тия две партии е най-добре да отговарят пред закона за национално предателство и мястото им не е в парламента, а в ЦСЗ при Бай Ставри!

  3. […] Само в Narod.bg: Край с партията на Христо Иванов! „Демокра… […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.