Румен Радев „закла“ премиера: Кирил Петков гръмна по мен – уцели Корнелия Нинова

0 1 920

Румен Радев буквално „закла“ премиера в оставка със заключението, че Кирил Петков е стрелял по него, но уцелил Корнелия Нинова покрай скандала с износа на оръжия за Украйна, дълго време прикриван от правителството.

Гласуваното от парламента френско предложение съдържа голяма част от основните български изисквания, но можеше да бъде по-успешно, ако нашите политици имаха много по-голямо внимание към целия този процес.

Ако дипломати от Външно разчитаха не само на президентската институция и не пилееха врме да вкарат разнопосочната политика  в преговорни рамки. Това заяви президентът Румен Радев от Граф Игнатиево.

Реклама

Отдавна настоявам македонските българи да бъдат вписани в конституцията. Парадоксално е, че беше по-лесно да се убеди френския президент, отколкото българския министър-председател, заключи  президентът.

Що се касае за езика на омразата, вчера депутатите гласуваха празен чек за нещо, което мнозина от тях не се запознаха. Което категорично не предостави нужните механизми, срокове за защита и ще остави следващите правителства да водят спорове със Скопие. Кирил Петков и министрите, с изключение на ИТН отхвърлиха предложението за вписване на българите и го приеха късно.

Премиерът лично призна, че България изнася оръжие за Украйна и в желанието да ме уцели, простреля г-жа Нинова, която отговаря за разрешителните, обясни Радев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.