ШПИОНИН в Narod.bg: Отцепникът от ИТН Иво Атанасов снасял партийни тайни на ГЕРБ (ДОСИЕТО на адвоката-милионер)

1 4 307

Видинският адвокат Иво Атанасов, който се отцепи от „Има такъв народ“, крие доста любопитни тайни, разкри ексклузивно Narod.bg на базата на документи, с които редакцията разполага.

Юристът-милионер, който от 20 години обслужва бизнес интересите на „политическия враг“ Росица Кирова от ГЕРБ, май ще се окаже агент на хунтата, от който ИТН без да иска се отърва, сочи разследване върху живота на видинчанина.

В документите пише, че за Иво Атанасов не може да се установи безспорно бил ли е официално член на някоя партия, като например регионалното Гражданско обединение „Единни за промяна“ на неговата близка приятелка и съдружничка Росица Кирова, регистрирано с ФД 19/2015г. на Окръжен съд Видин като сдружение с нестопанска цел за осъществяване на дейност в обществена полза (неговата съдружничка Росица Кирова е учредителят на обединението).

Установи се, че е бил пълномощник на Росица Кирова за изборите за кмет на гр. Видин, проведени на 01.11.2015 г. и като такъв е подал в РИК 6 сигнала за нарушения на изборния ден.

Атанасов е бил и ръководител на предизборния щаб, който класира Кирова на балотаж, но тогава Кирова не успя да спечели вота срещу кандидата на ГЕРБ.

За Атанасов е установено, че първоначално е бил дясна ръка на бившия общинския лидер на ИТН Росица Кирова, изключена след срещите си с Бойко Борисов. След изключването на Кирова адв. Атанасов… я замества и става водач на листата на ПП ИТН. За изборите за 45-ото НС е в листата на „Има такъв народ“ от 5 район Видин и е избран за народен представител.

Иво Атанасов е избран и за председател на арбитражно-контролната комисия на ПП ИТН при учредяването на партията на 06.10.2019 г.

Реклама

Оперативни информации:

За Иво Атанасов се получиха данни, че е бил активен участник в протестите през 2020 година, като е представлявал арестувани от протестиращите в районните управления на МВР, за да ги освобождава. В основата на тази дейност са били взаимоотношенията му с членове на гражданско сдружение „БОЕЦ“.

В хода на проверките става ясно, че първите сбирки на гражданско сдружение „БОЕЦ“ са се провеждали в… кантората на Иво Атанасов, който често е помагал с юридически съвети на формацията на Георги Георгиев – Гошо Боеца (ГД „НОЕЦ“, ЕИК 176949776, Адрес: гр. Видин, к-с ,.Панония“ бл.4, aп. 157, e-mail: boecngotgygmail.com, www.boec-bg.com)

Правени са и срещи в 46-ото Народното събрание между Иво Атанасов, Ивайло Мирчев и представители на гражданско сдружение „БОЕЦ“.

В хода на проверките е установено, че Иво Атанасов е в „изключително близки“ взаимоотношения с бившата си ръководителка, в последствие съдружничка и депутатка от ПП ГЕРБ в 46-ото и 47-ото НС Росица Кирова, която в последния парламент е и зам-председател.

По непотвърдена информация Росица Кирова е била и в основата за развода на Иво Атанасов с бившата си съпруга. Хора от региона споделиха, че недоумяват как след като се знае за близката връзка на Иво Атанасов с Росица Кирова, адвокатът я наследява на поста координатор на ПП „Има такъв народ“.

И ето къде е заровено кучето:

партийни кадри алармират и за възможен теч на информация от кухнята на ПП „Има такъв народ“ към шайката ГЕРБ. Всъщност, общата работа на Кирова и Атанасов не е само лична и политическа, а и търговска.

Личният адвокат на Росица Кирова е член на съвета на директорите на „Дунавски драгажен флот Видин“, през което дружество видинчанката сам призна, че притежава 11 кораба и пристанище на река Дунав.

Очаквайте продължение за връзката отцепника от ИТН Иво Атанасов и неговите тесни връзки с Росица Кирова от ГЕРБ – само в Narod.bg.

1 Коментар
  1. […] ШПИОНИН в Narod.bg: Отцепникът от ИТН Иво Атанасов снасял п… […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.