ЕП се тресе! Гешев излъгал евродепутатите за кюлчета, пачките и къщата на Бойко в Барселона

11 6 263

Европейският парламент се разтресе от грандиозен скандал! Главният прокурор Иван Гешев е излъгал евродепутатите от Комисията по бюджетен контрол на ЕП, че разследванията за златните кюлчета и къщата в Барселона, свързани с бившия премиер Бойко Борисов, ще приключат до няколко седмици. Това става ясно от доклад на комисията, която беше на посещение у нас от 11-13 април 2022 г.

В него пише, че евродепутатите са се интересували по въпроси за борбата с олигархията и злоупотребата с европейски фондове. Комисията обръща внимание, че много от скандалите и сигналите за корупция остават без последствия и че прокуратурата не прави достатъчно. Като основни теми са изведени още „Барселонагейт“ и санкциите по закона „Магнитски“.

Гешев обяснил на евродепутатите, че случаят с къщата в Барселона е висящо разследване, по което все още се очаква отговор от прокуратурата в Испания.

„Разследването за „Барселонагейт“ и златните кюлчета в къщата на Борисов“ се очаква да бъдат завършени до няколко (малко) седмици и резултатите ще бъдат публично обявени“, съобщава Иван Гешев.

Въпреки че оттогава изминаха повече от 2 месеца, все още няма резултат по двете ключови разследвания, които касаят бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Още през април, когато Комисията по бюджетен контрол към ЕП беше в България, чешкият евродепутат Томаш Здеховски заяви, че случаят „Барселонагейт“ е обсъден много задълбочено.

Той обясни тогава, че разследването продължава и след 10 дни ще има повече информация от Евроюст. Евроюст е орган на Европейския съюз за съдебно сътрудничество, в който влизат полицаи, съдии и прокурори от 27-те страни членки и могат да правят разследвания.

Реклама

Последната информация от прокуратурата за хода на разследването на „Барселонагейт“ е от началото април, когато държавното обвинение съобщи, че официалният превод на материалите по делото, получени от Испания, вече е готов, но тепърва ще се четат и анализират от наблюдаващите прокурори.

В същото време изобщо не е ясно каква още информация чака прокуратурата от испанските си колеги, каквото твърди Иван Гешев пред евродепутатите.

По разследването за кюлчетата и пачките в чекмеджето на правителствената вила „Секвоя“ пък не се знае да има някакво развитие.

Досъдебното производство по скандала започна още през 2020 г., но година по-късно беше спряно с аргумента, че прокуратурата не може да разкрие самоличността на нарочената за фотограф Мата Хари, въпреки че Борисов публично призна, че знае коя е дамата. После обаче през януари 2022 г.

Гешев изненадващо съобщи, че ще бъде поискана правна помощ Германия, Австрия, Испания и Франция, за да установи дали централните банки на тези страни са поръчвали отпечатването на конкретните евро банкноти, които се виждат на снимките.

Оттогава няма информация от прокуратурата дали вече се знае откъде са пачките.

11 Коментара
 1. Мариана Сумистката казва

  А КАК СТЕ С ДЕТСКАТА ПРЕСТЪПНОСТ И ТЕРОРИЗМА„ ЧЕ НЕ РАЗБРАХ…. ? МИСЛЯ, ЧЕ ДОСТА ВПЕЧАТЛЯВЩ ДОКЛАД ГИ ОЧАКВА ЕВРОПЕЙЦИТЕ….. АКО ИЗОБЩЕ НЕЩО МОЖЕ ДА ГИ ВПЕЧАТЛИ, ЗАЩОТО СИ ЗНАЕМ ЩО ЗА РЕПУТАЦИЯ МОЖЕМ ДА СИ ИЗГРАДИМ… НАЛИ ТАКА„ БОКЛУЦИ ??

 2. Мариана Сумистката казва

  И КАК Е ПОЛОЖЕНИЕТО С ФАЛШИВИТЕ БАНКНОТИ И ПЕАЧТНИЦИТЕ„ ЗАЩОТО АЗ ЩЕ ВИ РАЗПЕЧАТАМ КАТО ФЛАЙЕРИ ( ПО ДОБРЕ ГО ВЯРВАЙТЕ )…….. ВЪПРОСИ ??

 3. Мариана Сумистката казва

  ДА НЕ СЕ НАМЕРИТЕ НА ДЪНОТО НА НЯКОЕ ЕЗЕРО, ЕЙ ТАКА…… СЛУЧАЙНО!!!

 4. Добри Джуров С Танковете казва

  ЩЕ ОХЛАДЯ ПАЧАВРИТЕ ЗА НУЛА ВРЕМЕ !!! НА ЕДНА КРАЧКА СЪМ САМО…

 5. Мариана Сумистката казва

  МНОГО БЪРЗО ЩЕ ВИ ОТКРИЯ ПАЧАВРАТА, АМА НЕ РАЗБИРАМ КАК Е ВЪЗМОЖНА УРОДЛИВАТА НАГЛОСТ„ ЧЕ НЯКАКВА ОТРЕПКА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ОТКРИТА ПРИ ЕДНИ ПО– СПЕЦИАЛНИ УСЛОВИЯ„ КОИТО АЗ ЩЕ НАЗОВА В СЪДА. ( МНОГО СА НАЧИНИТЕ ДА БЪДЕ УСТАНОВЕНА САМОЛИЧНОСТТА И В РАМКИТЕ НА 24 ЧАСА. ТОЧКА ! ) ВИЕ СТЕ УПАДЪЧЕН МАТЕРИАЛ !!!

 6. Мариана Сумистката казва

  РЕАГИРАТ ОСТРО БОКЛУЦИТЕ ВИ„ ИМАЙТЕ ВПРЕДВИД„ ЧЕ АКО АЗ ВИ ПРИЛОЖА НЯКОЯ КЛОПКА„ ЩЕ СЕ СРИНЕТЕ КАТО КОЛОДА КАРТИ.

 7. Мариана Сумистката казва

  ПРОСТАКЕСИТЕ ЩЕ СЕ СЕТЯТ„ ЧЕ КАРТОФИТЕ ИМАТ МНОГО ПОЛЕЗНИ ВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ…..

 8. НА ДЯДО БОЖЕ ПАЧКАТА казва

  ПОНЕЖЕ НЯМАТЕ НЕФТЕНИ КЛАДЕНЦИ„ ТОВА ИМАХ ПРЕДВИД, БОКЛУЦИ.

 9. Мариана Сумистката казва

  НОРМАЛНА ЛИ ВИ Е СИТУАЦИЯТА„ ГЕРБАДЖЙИСКИ БОКЛУЦИ ??? ЗАЩОТО СЪС СИГУРНОСТ НИ НАЙ– МАЛКО НЕ Е ТАКА …….

 10. Мариана Сумистката казва

  ОТРЕПКИ

 11. Соло Пасе казва

  ТРЕСЕ СЕ ПЪПЕША НА АФТОРА НА ТЕЗ ГЛЮПУСТИ

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.