България срещу шайката: ГЕРБ връща мандата

5 2 372

Ако „Продължаваме промяната” не успее да направи правителство и мандатът отиде във втората по големина сила – ГЕРБ, шайката ще го върне. Това стана ясно от изявление на председателя на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. „Не е редно втората политическа сила да прави правителство”, обясни депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев, наясно с реалността – че цяла България е срещу мафиотската клика около Бойко Борисов.

Според Конституцията, когато Народното събрание гласува недоверие на министър-председателя или на Министерския съвет, премиерът подава оставката на правителството.

В основния закон е записано, че след консултации с парламентарните групи президентът възлага на кандидат за министър-председател, посочен от най-голямата по численост парламентарна група, да състави правителство.

Реклама

Когато в 7-дневен срок кандидатът за министър-председател не успее да предложи състав на Министерския съвет (МС), президентът възлага това на посочен от втората по численост парламентарна група кандидат за министър-председател.

Ако и в този случай не бъде предложен състав на МС, президентът възлага на някоя следваща парламентарна група да посочи кандидат за премиер.

Когато проучвателният мандат е приключил успешно, президентът предлага на Народното събрание (НС) да избере кандидата за министър-председател.

Ако не се постигне съгласие за съставяне на правителство, президентът назначава служебно такова, разпуска НС и насрочва нови избори. Избори за нов парламент се произвеждат най-късно до два месеца след прекратяване на пълномощията на последното НС.

5 Коментара
 1. Мариана Сумистката казва

  БРАВО НА ФОТОГРАФИТЕ

 2. Мариана Сумистката казва

  ПОЖИВЕМ – УВИДИМ

 3. Мариана Сумистката казва

  ВЕРТИКАЛНАТА ЗЛОБА Е МНОГО ОПАСНА …..

 4. ГЛУХАРЧЕ казва

  ОБИЧАМ ДА СЪМ КОНВЕРТИРУЕМА ВАЛУТА

 5. ВЕЖДЮ РАДИШЕВ казва

  ТЯ – ЩЕ ГО ЖАБУРКАМ ДОКАТО СЪМ ЖИВА
  ТОЙ – БЕ Я….БЕГАЙ ,ЧЕ МИ ЗАСМЪДЯХА ОЧИТЕ

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.