АБСУРД: Социалист с брат-рекетьор стана митнически бос

1 2 673

Червената мафия не спи – със серия правни „врътки“ смяната на ръководството на „Свободна зона“ – Русе с верни на БСП кадри вече е факт.

В Агенцията по вписвания са подадени документите на бившия депутат от БСП-Русе Георги Стоилов като шеф на дружеството, принципал на което е оглавяваното от… лидера на БСП Корнелия Нинова икономическо министерство. Очаква се Стоилов официално да бъде вписан в Търговския регистър на новия пост.

Братът-бандит не пречи на кариерата, ако зад теб е Корнелия

Червеният връзкар е брат на Илия Стоилов, осъден от Специализирания наказателен съд на 7 години лишаване от свобода за това, че е ръководил престъпна група за изнудване в Русе.

Тъй като решението на „Национална компания Индустриални зони“ за смяна на борда на директорите беше атакувано в съда, за да се извърши „рокадата“ е използвана правна „врътка“. Увеличен е състава на борда, като старите членове, назначени след конкурс през ноември 2021 г. за срок от пет години,  засега запазват местата си. Съставът му обаче е увеличен от трима, на седем.

Реклама

Новите четирима члена са все верни на БСП кадри – бившия депутат от БСП Таско Ерменков, Станислав Младенов от столичната БСП и бившия русенски депутат Георги Стоилов, който се спряга като дясната ръка на Корнелия Нинова в Русе, и Александър Пеев, бивш кандидат за депутат от БСП-София.

Решението за назначаването им е взето на 16 юни, само седмица преди вота на недоверие към правителството на Кирил Петков, в което Нинова е вицепремиер и икономически министър.

Новите четирима членове са до провеждането на конкурс, но с 5-годишен мандат. На практика те реално ще имат мнозинство да прокарват своята политика. Не се изключва вариантът впоследствие да се вземе решение бордът да бъде отново редуциран до трима души и в него да останат само представителите на БСП.

Георги Стоилов стана известен с това, че път към парламента му проправи феномена „10/10“.

Благодарение на това, че беше записан под номер 10 в листата на БСП спечели достатъчен брой преференции, за да изпревари втория – Добрин Данев.

1 Коментар
  1. Мариана Сумистката казва

    БЕЗПРИЗОРНА УРОДЛИВА ПАПЛАЧ

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.