ФИНАЛ в Narod.bg: Кирил Петков падна от власт!

4 2 124

След инфарктно гласуване в Народното събрание точно в 19,16 ч. депутатите „за” вота на недоверие взеха превес с помощта на новата коалиция ГЕРБ-ДПС-„Има такъв народ”-„Възраждане” и така официално кабинетът на Кирил Петков падна от власт след малко повече от 6 месеца на върха на държавата!

Стигна се до режим на прегласуване, който потвърди, че вотът на недоверие е успешен – 123 „за“ и 116 „против“.

Реклама

Сега остава да се разиграе изборната рулетка и президентът да даде мандат за нов кабинет на „Продължаваме промяната” в рамките на този 47-и парламент.

Ако хората на Кирил Петков и Асен Василев не успеят, мандатът ще отиде в ГЕРБ, но шайката няма никакъв шанс за правителство. Според прогнозите се очаква трети мандата да не бъде връчван, а директно да се върви към предсрочни избори, като дотогава властта ще е в ръцете на служебен кабинет, излъчен от президента Румен Радев, който вече бил готов.

Очаквайте подробности

4 Коментара
 1. Египетска пирамида казва

  О, МАЙКО МОЯ„ РОДИНО МИЛА ….

 2. Мариана Сумистката казва

  ДА ОЧАКВАМЕ ЛИ ПРАВИТЕЛСТВО UNISEX ???

 3. DOCTOR HONORIS CAUSA казва

  НЯМА СЕ ПЛАШИТЕ, КРАЯТ НА КРИЗАТА Е БЛИЗЪК. ТОЙ И СЛУЖЕБНИЯТ КАБИНЕТ РАЗДАВА СЛУЖБИ И ХОДИ НА РАБОТА ПО СЛУЖБА. ПРИНЦИПНО ДАЛИ ПРОБЛЕМИТЕ ЩЕ БЪДАТ РАГЛЕДАНИ НА 2- РА ИЛИ НА 2002 – РА ИНСТАНЦИЯ НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ. ВАЖНОТО Е НЯКОЙ ДА ПОЕМЕ ГРИЖАТА ЗА ТАЗИ ЗАКЪСАЛА ДЪРЖАВИЦА…..

 4. Lucid & Ferrous казва

  Тук държава няма бе Марианке Мари-анков Защо ни е правителство, то е излишни разходи, „правителствата“ ни са нефункционални и не функциониращи.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.