Първо в Narod.bg: Арестът на комисар Тенчо Тенев, извършен от ГЕРБ, е НЕЗАКОНЕН (ДОКАЗАТЕЛСТВО)

1 4 012

Шефът на КАТ-София комисар Тенчо Тенев е арестуван НЕЗАКОННО по времето на ГЕРБ през май 2021-а. Това научи Narod.bg от решение на състав от Софийския районен съд с дата 16 юни 2022 г.

Важно е да припомним, че комисар Тенев бе арестуван на 12 май 2021-а, 2 часа преди министърът на хунтата Христо Терзийски да предаде поста в МВР на служебния министър Бойко Рашков.

Полицаят, оглавил битката с продажниците в КАТ, бе обвинен за престъпления по служба и притежание на незаконни боеприпаси в дома му в хасковското с. Крум.

На 17 май, понеделник, Тенчо Тенев бе освободен от килията срещу 10 000 лева парична гаранция.

Реклама

По време на ченгесарската репресия, гарантирана от ГЕРБ, Тенчо Тенев бе шеф на Охранителна полиция в Асеновград, където бе изпратен за назидание заради битката с корумпираните гербаджии.

Преди това Тенчо Тенев оглавяваше КАТ-София, където е и в момента.

Източник на Narod.bg разкри, че поръчката срещу висшия полицай дошла лично от тогавашния министър на МВР Христо Терзийски и е била изпълнена от тогавашния шеф на „Вътрешна сигурност” Стефчо Банков, позорно изритан от министерството в средата на юли 2021-а.

Чак през април 2022-а се оказа, че ченгето с диплома от „люпилнята за кадри” на хуната – ЮЗУ, е получил подобаваща благодарност за мерзостите си в МВР – Банков бил приютен от силно приближения му прокурор №1 Иван Гешев във Върховната касационна прокуратура като личен помощник на… Сотир Цацаров.

„Цацата” се върна във върховната прокуратура, след като подаде оставка като председател на КПКОНПИ и след това оглави новосъздадения й девети отдел.

1 Коментар
  1. Боро казва

    Човекът е готин.

    Слушах го.

    Пълна подкрепа има

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.