Пито-платено: Лъсна връзката на Бойко и Киро, с Корнелия събират подписи за импийчмънт на Румен Радев

5 2 869

Връзката на Бойко Борисов с Кирил Петков лъсна пред очите на цяла България. Докато гербопитеците странно се снишиха преди вота на недоверие, който трябва да се гласува тази вечер точно в 19,10 ч., Борисов побърза да заяви подкрепа за Петков по темата „Македония“.

На специална среща с „мисирките“ по-рано днес тарторът на глутницата обяви, че партията му ще подкрепи вдигането на българското „вето“ върху началото на преговорите на Северна Македония за членство в Европейския съюз.

След като месеци наред партията му участваше в атаките срещу кабинета на Кирил Петков, който търсеше пробив за излизане от наследената от последното му правителство криза със Скопие, сега Борисов призова т.нар. френско предложение да бъде вкарано в парламента и даде заявка, че депутатите на партията му ще го подкрепят.

„Ако все пак се осмели този страхливец и лъжец (Кирил Петков), ще има 59 депутата в подкрепа на даване на зелена светлина на Република Северна Македония и Албания“, изцепи се Борисов с епитети от Банкя, с които доста несръчно прикри флуидите, които вървят между бившия и настоящия премиер.

Както първо Narod.bg съобщи, Кирил Петков и Бойко Борисов играят заедно не само по ветото над РС Македония. Според наш източник заверата е резултата на няколко тайни срещи между двамата в „зайчарника“ в Банкя.

Реклама

Драгата тема, по която си партнират вече с помощ от Корнелия Нинова, е още по-важна – става дума за готвения импийчмънт на президента Румен Радев, който единствен бърка плановете на хунтата за подялба на баницата между стари и нови играчи на политическото поле.

Според информатор на Narod.bg Корнелия вече е започнала да събира нужните депутатски подписи. Засега е ясно, че към заговорниците са се присъединили освен бесепари, и неколцина от ИТН и ДБ.

Процедурата по евентуално предсрочно освобождаване на президента от поста му на „Дондуков“ 2 обаче е доста сложна. За да се стигне до нейното започване, са необходими минимум 60 подписа на депутати („Промяната“ разполага с 67 – б.р.), но причините за искането й не са строго дефинирани и подлежат на особено тълкувание.

Според конституцията Радев трябва да е извършил държавна измяна, за да бъде обвинен в такава и да може да се задейства процесът по импийчмънт.

А освен това, за да „мине“ и да е успешен импийчмънтът, е необходимо почти квалифицирано мнозинство в Народното събрание. 160 депутати трябва да гласуват със „за“, а в момента общо коалицията в състав ПП, ДБ и БСП разполага със 109 + шестима независими – 115. Ще са нужни и подписи на съзаклятници от ГЕРБ, ДПС и „Вгъзраждане“, отсече източникът на Narod.bg.

5 Коментара
 1. Мариана Сумистката казва

  Ааа, НЕ Е ПЛАТЕНО„ БОКЛУЦИ. ИМАТЕ МНОГО СМРЪДНИ…..

 2. Мариана Сумистката казва

  НИЕ СМЕ ВЪН ОТ ПОВРЪЩАНОТО !!! ЩЕ ГО УСЕТИТЕ С ТРЯСЪК….

 3. Мариана Сумистката казва

  РУМИНЧО НЕ МОГАТ ГО СВАЛИ С ИМПИЙЧМЪНТ. ТОЙ ДАДЕ ЕДИНИЯ СИ БЪБРЕК ЗА ДА СПЕЧЕЛИ НАРОДНАТА ЛЮБОВ. САМО НЕГОВИТЕ ШЕФОВЕ МОГАТ ДА ГО ИМПИЙЧНАТ„ АКО СЕ Е ИЗРАЗХОДИЛ КАТО ПАТРИОТ…

 4. Мариана Сумистката казва

  РАЗВРАТ„ ИЗНУДВАНИЯ„ РЕКЕТ„ ДИСКРИМИНАЦИЯ И ЗАЛИЧАВАНЕ НА ЛИЧНОСТТА. ЕВТИНА
  ВЕСТНИКАРСКА ШИЗОФРЕНИЯ КАТО ОСНОВЕН ДВИГАТЕЛ НА ИЗВРАЩЕНИЯТА НА ФАШИСТКАТА ПАПЛАЧ.

 5. Мариана Сумистката казва

  ОТ СЕРВИС

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.