ШАПКИ ДОЛУ! Президентът отряза Красимир Дачев от орден „Стара планина” – ще се кичи с медалите от ДС

6 4 694

Убиецът на бизнеси Красимир Дачев, като истински новобогаташ, лапнал милиони по заповед „отгоре”, питае неистова страст да получи публично одобрение за своята меко казано криминална дейност.

В серия публикации Narod.bg разказа как бе открадната „Свилоза” (далавера за над 100 милиона долара), за опита на свищовския хитрец да пробута чуждата фабрика на румънски бизнесмен, за връзките му с дървената мафия, за признанието на престарелия схемаджия, че е давал подкупи, за връзките му с „Държавна сигурност”, за укриването на доходи, имотите зад граница и контактите с други сенчести бизнесмени.

Сега е ред да разкажем за тщеславието на Красимир Дачев и неговия напън да получи държавна награда за „цялостно творчество” в подземния бизнес.

Тук, обаче, тарикатът удари на камък.

Както вече Narod.bg писа, беловласият „топ бизнесмен” се хвали в биографията си, че е „лауреат” на ,,Народен орден на труда-златен“ (Указ 1097 от 05.06.1980 г.) и орден „Червено знаме на труда-златен“( Указ 720 от 05.03.1984 г.).

Явно обаче дадените му за заслугите към репресивните служби казионни ордени не са му достатъчни и в края на 2021 г. се опита да получи и орден „Стара планина“.

На 9 декември 2021-а служебното правителство (https://www.gov.bg/bg/prestsentar/zasedaniya-na-ms/dneven-red-na-zasedanie-na-ministerskiya-savet-na-08-12-2021-g) одобри предложение до президента на Република България Румен Радев за награждаване на свързания с криминалната приватизация Красимир Дачев с орден „Стара планина“ без лента – първа степен, за „изключителен принос и заслуги към икономическото развитие на страната”.

Промоутърите на Дачев докараха нещата до издаване на указ на президента за награждаването му.

НО! Кражбата на чужда собственост в „Свилоза”, източването на предприятия и изпирането на милиони през офшорни компании, които Narod.bg осветли, едва ли може да се определят като „изключителен принос и заслуги към икономическото развитие на страната“.

Реклама

Явно държавният глава е разбрал истината за стария аферист, защото до награждаване така и не се стигна, което се вижда и от списъка с наградени с орден „Стара планина“, където, за щастие, Дачев не фигурира.

В крайна сметка Дачев ще си остане с ордените от ДС и ще се запомни като символ на проваления български преход, ръководен от службите и олицетворен от „бизнесмени” като Исмет Хабан – Стария Фатик и неговите слуги и назначени приватизатори като Красимир Дачев и подобни нему одиозни фигури, които нямат място в съвременна България.

Дали от годините – все пак милионерът с тъмно минало е на 72, или заради типичната за олигарсите наглост, свищовският аферист през години е използвал всеки повод, за да удари по Румен Радев в услуга на онези, срещу които президентът вдигна юмрук и поведе народа на протести, които в крайна сметка свалиха мафиотския кръг на Бойко Борисов от руля на държавата.

Ето само няколко мнения на отрязания от „Стара планина” свищовски хитрец:

На 1 декември 2018-а беловласият аферист извади лайномета:

„В никакъв случай Румен Радев не е олицетворение на единението. Той подклажда негативни емоции и не би трябвало да бъде такъв човек (държавен глава, б.ред)”, се изцепи криминалният приватизатор Красимир Дачев в интервю за Канал 3.

30 януари 2019-а: „Агресивният тон на президента е една от причините да не може да се тръгне към дългосрочно национално развитие, с каквато цел самият Радев иска да създаде съвет”. Това излая пред БНР Красимир Дачев от Националния комитет „Единение“ – организация, целяща обединение зад общи национални каузи, т.е., поредният бизнес кръг на оядени „бизнесмени”.

На 22 септември 2021-а свилият „Свилоза” ДС наследник казва следното по адрес на президента, който го остави без орден „Стара планина”:

„Очаквам Радева зима, която може да достигне опустошителните размери на Виденовата. Президентът Румен Радев коли и беси от април насам, а държавата лети стремглаво към пропастта, управлявана от служебните му марионетки”.

27 септември 2021-а: „Не на президент с пагони. Снизходително-пренебрежително е отношението ми към кандидат за президент с пагони, въпреки че съм офицер от запаса. България има нужда от друг човек”. Така „офицерът” от ДС Красимир Дачев хвърли по Нова поредната плювка срещу Румен Радев, който, за съжаление на приватизатора с бандитски нрав, е най-харесваният политик.

6 Коментара
 1. Ани Цолува казва

  много го изкам Красито. Мноу ма кефи.

 2. Мариана Сумистката казва

  ФАШИСТКАТА СВОЛОЯ ДА НЕ СЕ ПРЕПЪНЕ В НЯКОИ И ДРУГ ТРУП…….

 3. Мариана Сумистката казва

  НИЕ„ КОНЦЛАГЕРИСТИТЕ „ ОЦЕЛЯВАМЕ И В ЯМИ С ЛАЙНА…..

 4. Мариана Сумистката казва

  А И ВИЖДАМ ОТ ФЕНОВЕТЕ „ ЧЕ СТЕ ОБЪРНАЛИ РЕЗБАТА. НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА„ ДОЛНА ИЗМЕТ.

 5. Мариана Сумистката казва

  ВЛАСТ ВЪРХУ ТРУПОВЕ СЕ СГРОМОЛЯСВА„ БОКЛУЦИ !

 6. Мариана Сумистката казва

  ПРЕКАЛЕНО СТЕ КОМПРОМЕНТИРАНИ„ ФАШИСТКИ МЪРШИ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.