Само в Narod.bg: Отцепникът Светлин Стоянов изритан от НСО, спасил радиоводещия Боби Цанков от дело за измама (РАЗКРИТИЯ)

2 4 369

Депутатът Светлин Стоянов, който изведнъж бе осенен от просветление и напусна „Има такъв народ” с първата партида отцепници покрай Радостин Василев – Руди Гела, се оказа особено интересна личност с прекалено тъмно минало, научи Narod.bg от документи, с които редакцията разполага.

Първото любопитно е, че „освестилият” се Светлин Костов Стоянов е с променено име – до 28 април 2015-а отцепникът се е казвал Светлин Костов Митев, която се оказа фамилията на дядо му.

Вторият интересен факт е, че настоящият адрес на мастития депутат е в софийския жк. „Хаджи Димитър” 117. Само че апартаментът е собственост на 71-годишния Сергей Георгиев Сергиев, който е посочил, че живее в САЩ и е с две криминални регистрации за кражби. На същия адрес се водят синът и дъщерята на Сергиев – Георги и Ралица.

Роденият в Попов, Търговище, народен избраник, живял в Русе, преди да се премести в София, има апартамент на ул. „Марин Дринов” №12, който се води на сина му -19-годишния Петър и дъщерята Теодора (27). Своят дял таткото им прехвърлил на 24 юни 2015, разкри Narod.bg от документите.

Щерката, обаче живее на друг адрес – „Бяло море” №4 на съпружески начала с 30-годишния Теодор Данов.

Според официалната визитка на политическия номад Стоянов учи в английската езикова гимназия „Гео Милев“ в град Русе, в която постъпва през 1983г. и я завършва през 1988 г.

Също официално депутатът е посочил, че в периода 1990-1994 г. е бил студент в УНСС – София, където се дипломирал като магистър по икономика.

При извършена проверка за установяване истинността на твърдението му се оказало, няма такава диплома от УНСС! Дали това означава, че отцепникът от Слави си е купил фалшив документ, работа на прокуратурата е да установи.

ТЪМНО МИНАЛО

Светлин Костов Стоянов под фамилията Митев е бил обвиняем по следствено дело VII-П- 19/2004 г. на Софийска военно-окръжна прокуратура (СВОП) във връзка с чл.387 (1) от НК. раздел III Длъжностни престъпления („Който злоупотреби с властта или служебното си положение, не изпълни задълженията си по служба или превиши властта си и от това произлязат вредни последици, се наказва с лишаване от свобода до три години”) заради далавери, довели до дисциплинарното му уволнение от НСО.

Впоследствие Светлин (Митев) Стоянов водил дело по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди с иска за обезщетение в размер на 8000 лв. неимуществени вреди и възстановяване на работа в НСО.

Реклама

Съдът му присъдил 1000 лв. без възстановяване на работа като гард в НСО.

И най-любопитното – от извършените проверки в миналото на отцепника е установено, че Светлин Стоянов е бил свидетел и в основата на това да оправдаят радиоводещия Боби Цанков по дело за измама с 50 000 лв. по жалба на бизнесдамата Ваня Червенкова.

В съда най-вероятно Светлин Стоянов е прикрил и изопачил истината (под клетва) като „осигурява чрез показанията си алиби” на явния измамник Цанков, пише авторът на доклада.

Миналия петък, 17 юни, общинската организация на “Има такъв народ” в Русе се отрече от вече бившия си областен координатор и депутат-отцепник.

В разпространена декларация те заявяват, че посланието, с което Светлин Стоянов е бил изпратен в парламента, е било заметено и опорочено.

Ето пълния текст:

Членовете на ПП „Има такъв народ“ – град Русе сме граждани с ангажирано и честно отношение към проблемите на град Русе и на Република България. Моралният избор да избереш ново, подменено. начало, с личен избор. Нашият град не с място за временно пребиваване, а място, като завещаваме на децата си като дом и възможност за развитие.

Затова ние оставаме на пътя, който сме избрали като възможност за полагане основите на крехкото ни гражданско общество.

Посланието, с което изпратихме в Народното събрание водача на листата от ПП „Има такъв народ“ – град Русе, беше споделената ни надежда и тя се нарича „Приказка за стълбата“ на Христо Смирненски.

Днес това послание е заметено и опорочено, прикрито зад думи с неясно съдържание и насочено към. всички, които казват: „Това не се отнася до мене!“

Тази притча определя местата, които заслужаваме – с делата, а не с думите си. Оставаме със силата на истината и с вяра съхраняваме имената си на чисти и достойни граждани на България.

ОЧАКВАЙТЕ скандално продължение по темата за личността на Светлин Стоянов само в Narod.bg.

2 Коментара
  1. Мариана Сумистката казва

    ЖАЛКИ ПСИХОПАТИ

  2. […] Само в Narod.bg: Отцепникът Светлин Стоянов изритан от НСО,… […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.