Кои са „люспите” на Слави – доносник, учител, гард на мафията и джендър борец

1 2 875

„За съжаление, не мисля, че Кирил Петков е искрен, и мисля, че изобщо не отговаря на американската мечта и на успелия човек там. В Щатите хората наричат личности като Кирил Петков с жаргонния израз „wanna be”.

Или в превод: човек който иска да бъде такъв за какъвто се представя, но всъщност не е – на български – „манипулатор”.

Това са думи на депутата Деян Петков, за когото нацията буквално разбра в широк смисъл, когато заедно със свои четирима колеги в понеделник обяви, че с кариерата му в „Има такъв народ” е приключено.

Плевенският избраник и верен послушник на спортния министър Радостин Василев се превърна в звезда за една вечер, след като обяви Слави и Тошко Йорданов във всички партийни и морални грехове.

Заедно с колегите си проф. Николай Радулов, Георги Георгиев, Иво Атанасов и Светлин Стоянов, плевенският учител по английски пристана на Кирил Петков и реши да „продължи промяната”.

Извън парламентарната група на ИТН, разбира се, както във вторник обявиха и останалите. Към тях се присъедини и губернаторът на Враца Стефан Красимиров, който обяви, че застава зад ренегатите.

Повечето недоволни са от плевенската клика около Василев, ала Враца и Видин също дадоха своя дан в бунта срещу тоталитарното отношение на Трифонов и Тошко, които ги контролирали с есемеси и не давали „и една чистачка и един портиер да назначим”.

За Деян Петков избирателите се оказа, че знаят също толкова малко, колкото и за останалите напуснали. Довчера всички отцепници наричаха премиера Кирил Петков „манипулатор”, „лъжец”, „измамник”, „престъпник” и „съмнителен човек”, затова не е чудно, че днес са между „осанна” и „разпни го” в мненията на бившите си съпартийци от ИТН.

Най-малко популярният сред групата отцепници е и най-зависимият от Радостин Василев депутат. Именно Деян Петков бе обявен за аватар и послушко на спортния министър, след като показа неособено умение сам да изложи тезата защо напуска „Има такъв народ”, без да повтаря едно към едно твърденията на препатилите си от лошо отношение колеги.

За Петков се знае в Плевен, че е щастлив собственик на 130 килограма живо тегло, с които се гордее, координатор на структурата на ИТН благодарение на благодетеля Василев и негова пионка.

„Чувствам се добре в своите 192 см и 130 кг и желая всички да се усещат добре в кожата си. Не изпитвам завист и злоба към никого. Не помня да съм изпитвал тези усещания през живота си. Явно по този начин съм роден и съм благополучен от този факт.

Самоопределям се като благополучен човек и желая всички към мен да бъдат такива”, откровен е учителят по английски и IT-специалист в деня на клетвата си пред народа в парламента.

Петков влезе в събранието благодарение на Василев, който направи Александър Тодоров от ИТН шеф на тотото и така освободи „терен” на жълтите павета за плевенския педагог по английски от училище „Георги Бенковски”.

Свитият и скромен 33-годишен депутат Петков се показа душманин на „Продължаваме промяната” само с това си изявление в социалните мрежи.

В парламента гласът му не се чува, а след клетвата си, на трибуната е бил брой пъти, броящи се на пръстите на ръката на небрежен стругар. Именно с този израз си послужи в понеделник друг от отцепниците от ИТН – бившият държавен гард на НСО Светлин Стоянов по повод пътите, когато някой е виждал Слави Трифонов или е чувал гласа му.

За разлика от колегите си, Стоянов има опит с термина „мафия”. Светлин Стоянов, който е бил пряко отговорен за опазването на здравето и живота и на екс премиера Сергей Станишев, и на Джордж Буш-младши при посещението му у нас през 2007 г., е бил и авангард на застреляния Боби Цанков.

Въпреки че се твърди, че е напуснал омерзен НСО, днешният ренегат е уволнен лично от тогавашния директор на службата за охрана ген. Димитър Владимиров.

Дори е сменил името си, за да скрие отношенията с мафията, твърди смаяният бивш началник на НСО. „Сигурно си е сменил фамилията, при нас беше Светлин Митев! Някои се хвалят, че той бил охранявал посолствата на Франция, на Саудитска Арабия. Голямо „постижение“! Това е елементарна работа, която я вършат и други частни фирми.

Чух, че Стоянов бил казал, че е бил в НСО, но напуснал по свое искане. Няма такова нещо. Аз подписах заповедта за уволнение. Работил е като авангард на Боби Цанков. Човек, който отива там, където е отивал Цанков, а той бе човек на мафията, въпреки че за мъртвите не се говори…

Тези, които служат като авангард, се пращат предварително при посещения на дадени места, ангажиране на хотели. Безспорно установихме факта, че Стоянов е отивал в хотел „Хранков“ и е запазвал апартаменти на Боби Цанков. Очевидно това не е ставало безплатно. Затова си отиде от службата.

Реклама

При мен хора, които имаха връзки с подземния свят, или с хора отвън, своевременно бяха уволнявани. Над 40-50 човека съм уволнил по тази причина и не съм правил компромиси. И на Стоянов не направих компромис“, заяви преди година бившият шеф на НСО.

Допреди да открие изгодата от охрана на частни лица, Светлин Стоянов е бил „втора кола в охраната на Иван Костов”. Именно чрез експремиера и охраната му гардът се сближава със седесари и сини от всякакъв калибър, като една от тях е Виктория Василева.

Стоянов обаче решава да си пробва късмета и с участие в кастинга на Слави Трифонов за бъдещи политици. Впечатлен, Трифонов го прави областен координатор на партията в Русе, макар че слуховете говорят, че Василева се застъпила пред Тошко Йорданов и дясната ръка на Дългия просто го прокламирала за ръководител на крайдунавската структура.

И ако Стоянов твърди, че не е искал да работи повече в НСО и сам е напуснал, то друг от ренегатите – проф. Николай Радулов, твърди със същия апломб, че ужасно много е искал да работи в Държавна сигурност.

„Желая да се посветя на работа в органите на МВР-ДС”, е написал собственоръчно Радулов в молбата си до началника на Софийско градско управление на МВР-ДС през февруари 1977 г., когато е кандидатствал да бъде допуснат до конкурс за Висшата специална школа „Георги Димитров“ на МВР-ДС.

Документът е съхранен в личното кадрово досие на Радулов За миналото му до вчера от „Има такъв народ” се правеха, че не са чували.

Професорът и бивш доносник е сред ерудитите в партията. Почитател на хубавите книги, червеното вино и специално на сорта „Божоле”, което опитал за пръв път след посещение в главната щаб-квартира на „Интерпол”, бохемът-полицай е сред най-любопитните и зловещи фигури в партията на Слави.

Причината – професорът редовно прикрива емоциите си и студентите му в Нов български университет никога не знаят какво наистина мисли техния преподавател – покрай работата в ДС професорът е придобил изумителни актьорски умения за прикриване.

През 2013 г. Радулов също направи опит да влезе в политиката – като кандидат на „Център – Свобода и достойнство” (коалицията между НДСВ, НПСД и „Лидер”). На парламентарните избори от 2014 г. беше кандидат за народен представител на коалицията, формирана около „България без цензура” на Николай Бареков.

Контрапунктът между визията на царската формация макар и в коалиция, и тази на Бареков е достатъчен, за да държи нащрек и сегашните покровители на Радулов, който извън жълтите павета е щастлив дядо на две внучки и почитател на алпинеумите…

За разлика от професора, колегата му и отцепник от Видин Иво Атанасов е познат като човек от народа. Цесекар в кръвта, почитател на футбола и забавленията, депутатът на Слави от Видинско бе сред фаворитите на Слави за правосъден министър (трети поред) и съдружник на Росица Кирова, която напусна ИТН, след като пи кафе с Борисов, след като се качи в „джипката му”.

Тогава Атанасов призна, че не подозирал за афинитета на Кирова към ГЕРБ и нейния лидер и обяви, че оправдава всичко, което красавицата направила, „освен, че се качи в джипа на един престъпник”.

Раздаването на квалификации от страна на Атанасов не подминава и днешния му покровител Кирил Петков. Атанасов обяви, че е „трудно да обясняваш на идиоти”, визирайки позицията на ИТН относно въвеждането на еврото, за което кабинетът бърза, а хората на Слави – никак.

Видинският депутат и настоящ ренегат е остър и към други наболели казуси в обществото, а изказът му по темата Истанбулска конвенция приближава на най-добрите времена на Валери Симеонов. Обявяващ се като „анти-джендър”, Атанасов разясни конвенцията и приемането й у нас така: „Не искам да съществува тази извратеност в българския бит и морал. Не искам да раждам и да кърмя, има си майки за тази работа”

Всички напуснали обаче останаха почти обидени до кръв, след като колегата им Георги Георгиев от Враца, който от понеделник вече има агентурното име „Мистър 1 милион евро”.

Завистта на останалите люспи бе неподправена, след като врачанският депутат разкри, как по време на 45-о Народно събрание „негов познат” му предложил 1 милион евро подкуп, за да разцепи тогавашната група на „Има такъв народ”.

За да затрудни максимално Иван Гешев, врачанският експерт по регионално развитие не обяви нито името на познатия си, нито защо е мълчал година за предложения подкуп, а не е изтичал веднага да сезира прокуратурата за подкуп на длъжностно лице.

И докато останалите колеги на Георгиев са огорчени, че Слави не ги е удостоил с августейшото си внимание да им вдига телефоните, то Георгиев няма и този проблем.

„Много пъти сме говорили със Слави Трифонов, който ме е питал какво искам: „Пари, слава или власт?“ Този въпрос е провокативен и неслучайно зададен. Това са трите най-силни стимуланти, които действат на човека. Власт, пари и слава – това е най-сериозният наркотик.

Във времето е доказано, че тези три неща пристрастяват твърде много”, признава депутатът-ренегат.

1 Коментар
  1. гневен мъж казва

    „Народ“ ,вие на страната на герберастите ли винахте?Не мога да ви разбера.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.