ИСТИНАТА НАЯВЕ: Корнелия лае срещу Румен Радев, разковал кочината в парламента

4 2 331

Министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова най-сетне се осветли като колона на статуквото – близката до Баце синя социалистка излая срещу президента Румен Радев, който вчера атакува както опозицията, така и управляващите за политическата криза, в която поставят България, докато на 1000 км от нас се води война.

„Следя с огорчение разпада на това Народно събрание. Партиите трябва да са наясно, че с тези кални борби дискредитират цялата политическа система.

Българският парламент не е тържище – едните пазаруват депутати, другите се договарят да връщат стария корупционен модел.

Двете страни убиват надеждата и доверието на българите в политическата класа. Убиват го с речта си, с поведението си, с популизма“. С тези думи президентът Румен Радев коментира в петък парламентарната кочина, в която депутатите натикаха народа.

Държавният глава видя братуване между политически противници в името на властта. По думите му хората очакват бързи решения, защото животът поскъпва.

Лидерът на БСП използва фейсбук, за да отправи критики към държавния глава след изказванията му.

Ето позицията на Корнелия Нинова, публикуваме без редакторска намеса:

Г-н президент, да се използва родолюбието на българите за трупане на личен рейтинг е подлост

Г-н президент, спрете да спекулирате с темата Македония

Реклама

Призовавате правителството да разсее всички съмнения, че може да вдигне ветото над РСМ. Съмненията ги внушавате вие. Кабинетът не веднъж заяви: Няма да сваляме ветото. Единственият орган,който може да се произнася е парламентът.

Министерски съвет прие през седмицата еднозначно решение: Всяко предложение от Брюксел да се изпраща в Народното събрание и то да решава. Мнозина питат защо Народното събрание?

Ами отговорът е прост: защото Народното събрание е ратифицирало договора с Република Северна Македония. Никой друг орган не може да променя условията по този договор.

Защото в парламентарната република НС е най-висшият орган. Защото в него всичко е публично и прозрачно и защото там може, и управляващи, и опозиция, и обществото да се запознаят с истинските факти и никой да не ги манипулира.

Г-н президент, искате ли да върнем модела Борисов, когато той взимаше еднолично решения и за него парламентът беше едно нищо.

Други внушават: защо се заобикаля Консултативния съвет по национална сигурност при президента? Никой не го заобикаля. Но той дава само консултации, докато решенията на НС имат силата на закон и са задължителни. И които ги наруши, носи отговорност. Затова искаме да е в Народното събрание.

Стига сте заблуждавали българите. Няма да предадем българския национален интерес. Питам онези, които твърдяха, че на 24 май при посещението в Рим ще пуснем Македония : Къде сте? 24 май мина. Питам онези, които твърдят ,че до края на френското председателство през юни ще пуснем Македония:

Ако на Европейския съвет другата седмица заявим – Не, ще излезете ли да се извините, че лъгахте?

Да използваш истинското родолюбиво чувство на българите, за да си правиш политически пиар и да трупаш личен рейтинг е подлост.

И господин президент, когато заявявате- те политиците да направят това, те политиците да не правят онова, не забравяйте, че вие също сте политик, при това един от първите в държавата.

4 Коментара
 1. Мариана Сумистката казва

  ЦЕЛТА ОПРАВДАВА СРЕДСТВАТА„ НАЛИ ФАШУГИ ??

 2. НА ДЯДО БОЖЕ ПАЧКАТА казва

  “ …… So change the situation by taking action or by speaking out if necessary or possible; leave the situation or accept it. All else is madness. ”

  Eckhart Tolle, “ The Power of Now: A Guide to Spiritual Enlightenment „

 3. Дон Педро казва

  Корнелия Нинова отчаяно сладко ближе уя на власта

 4. ген Деса Решетникова казва

  Корни, няма защо да се заяждаш с Румчо – той само рецитира това, което му поготвя със съветниците! Ако искаш да се разбе’реме като жени – звъни ми лично!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.