ДС КОТИЛО при Красимир Дачев: Сестрата на Илиян Василев набутана в „Свилоза” от Иван Костов

4 6 655

Белокосото ченге Красимир Дачев е превърнал откраднатата „Свилоза” в котило на кадри, свързани с „Държавна сигурност”, които и до днес вършеят в уж европейска България, разкри ексклузивно Narod.bg на базата на документи, с които редакцията разполага.

От разследване на службите научихме, че сестрата на ДС агента Илиян Василев, познат в репресивната комунистическа служба като „агент Сашо”, работи при Красимир Дачев като управител на холдинговата дейност на „Свилоза”.

Ангелина Драганова Василева, ЕГН 501119**** живее в София, жк. „Лагера“ № **, вх. *, ет. *, ап.*, неосъждана, без криминални регистрации, няма МПС на нейно име.

Сестрата на вехтото ченге Илиян Василев, което се изявява като несменяем политически коментатор напук на ДС миналото си, участва в следните фирми:

1.„СВИЛ03А“ АД гр. Свищов, ЕИК 814191178 от 21.06.2019 г. — Ангелина Василева е Управител на холдинговата дейност, както и с участие в други дружества в холдинга, като обединява всички търговски дружества и сдружения с цел тяхното управление.

2. „ВГ ВЕНЧЪРС“ ООД, гр. София, ЕИК 201841652 от 29.12.2011 г.

З. „УНИПАК“ ЕАД, гр. Павликени, БУЛСТАТ 104000408 от 05.05.1997 г. (неактивен)

4.„УЪРЛД ХАУС ГРУП“ ООД, гр. София (не пререгистриран), БУЛСТАТ 131269569 от 29.06.2004 г.

Ангелина Василева е член на Надзорния съвет и на „Вапцаров” АД през март 2008 и 2009.

Като такава участва във вземането на решенията на Красимир Дачев за източване на компанията към неизвестния бургазлия Красимир Пенев Вълев като част от изнудването спрямо мажоритарния собственик на „Свилоза” след организираната кражба от беловласия ДС наследник и присвояване на акциите на дружеството, за който случай Narod.bg вече писа.

Реклама

По оперативна информация е установено, че близостта на Илиян Василев с Иван Костов ражда и други екстри за милиционерския син – праща го през 1997 г. на шефския пост в Агенцията за чуждестранни инвестиции, където остава до 2000 г.

Проучването установи още, че отново с протекцията на Иван Костов Илиян Василев заминава за посланик в Руската федерация за времето 2000 – 2006 г.

Разследващите пишат, че в неговото лично дело от ДС, което се съхранява в архива на Комисията по досиетата, можело да се установи, че Василев е бил свръхактивен и много амбициозен агент още през 80-те години на миналия век.

С протекцията на Първо главно управление на „Държавна сигурност” Илиян Василев става и член казионното БЗНС, като изпълнява възложени задачи.

Снети са неговите оперативно значими връзки и са му възложени оперативни поръчения.

Едно от тези поръчения на ПГУ-ДС се състои в това по време на 35-ия конгрес на БЗНС през май 1986 г. и организираната след това международна среща кандидат-агентът да изучава представителя на Великобритания на тези мероприятия.

Илиан Василев е бил крайно изпълнителен и много идеологически мотивиран кандидат-агент, впечатляващ с това всички служители на ДС, които са контактували с него. Затова в края на 1987 г. е направено предложение да бъде привлечен за секретен сътрудник на ПГУ-ДС, което и става под агентурния псевдоним „Сашо“.

СТРОИТЕЛИ НА КАПИТАЛИЗМА

Близките взаимоотношения на ченгето Илиян Василев с Иван Костов допринасят и член на семейството му – сестрата Анелия Василева, да бъде назначена в „СВИЛОЗА“ АД, гр. Свищов за управител на холдинговата дейност, както и да е с участие в останали дружества в холдинга, като обединява всички търговски дружества и сдружения с цел тяхното управление.

4 Коментара
  1. Цв.Цв. казва

    ТОЗ Е БАТИ МРАСНИКА

  2. Со керез казва

    Циганин докопали власт, гледай мале изпечен престъпник. На горното човекоподобно сиганското не му личи много, тия са от най-мръсните, и пердаши директно през кукуруза.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.