Бойко Рашков каза истината: Пачките евро и кюлчета на Борисов останаха непроверени

7 3 035

„Не съм и няма да бъде бухалка в ръцете на когото и да е“, така вътрешният министър Бойко Рашков коментира критиката към структурата на КПКОНПИ, която беше предложен да оглави, че тя ще се превърне във „втора прокуратура и бухалка“.

По думите му той едва ли ще може да бъда употребен като средство, както при предишните управления са били ползвани институциите:

„Преди управлението имаше мутренски характер, изрази, изказ и т.н. Сега нещата са различни“, подчерта силовият министър пред NOVA.

Той беше категоричен, че не е притеснен дали ще получи политическа подкрепа за позицията:

„Да ви кажа откровено, това не е тревога за мен и повярвайте ми, аз ще приема и едното и другото – и ако получа и ако не получа подкрепа. Ако не получа подкрепа  – това няма да повлияе на душевното ми състояние по никакъв начин“.

„Такива данни нямам, но не изключвам такъв трафик, защото дори не само – това е меко казано. Обичайно се откриват по-малки или по-големи пратки през тези гранични пунктове. И такива има доста“, заяви той на въпрос дали според него се осъществява трафик на наркотици през ГКПП „Капитан Андреево“.

„Многократно премиерът каза – няма недосегаеми. Законът е един за всички. Това е основният извод. Второ – не споделям оценката, че е извършено нещо незаконосъобразно (покрай ареста на Борисов, Горанов и Арнаудова, б.ред.).

По-скоро съм склонен да приема, че някои се плъзнаха по по-лесното – оглеждайки заповедите за задържане и търсейки формални причини да се отменят тези заповеди.

Реклама

Боя се, че никой не се постара да прочете даже и сега се съмнявам, че има такъв, който е прочел 470 страници материали, събрани преди издаването на тези заповедни за задържане за 24 часа.

Става дума за данни от 3 източника и в три направления – едното е доклад на държавната финансова инспекция по времето на Борисов.

Тогава е извършена такива проверка и тогава са направени изводите, докладът е съществуващ – по него никой не е взел мерки, нито административни, нито наказателни, макар че самата прокуратура и то от специализираната са я възложили тази проверка. тя е станала факт и се отнася за дейността на хазартната комисия, която е станал причина в държавния бюджет да не влязат над 500 милиона лева.

Вторият източник на информация е свързан с онова, другата насока, което прокуратурата също не завърши по ясни или неясни причини – за кюлчетата със злато в шкафчетата на Борисов, пачките с евро пак там и в резиденцията, където живееше като премиер.

И на практика ние като общество нямахме отговор – поне да каже проверихме банкнотите по номера, разбрахме или нищо не разбрахме.

Или проверяваме тези кюлчета от кого да произведени, откъде са купени и как са попаднали в шкафчето на Борисов. Ще добавя и друг един материал, по който прокуратурата отново мълчи и бездейства.

Това е онази информация, която ни беше изпратена от испанската полицията, в която има едно изключително смущаващо изречение, че полицията е събрала данни, че бившият премиер Бойко Методиев Борисов е участвал в международна схема за пране на пари, защото там има една къща, която никой не знае как е финансирано нейното закупуване и там живее една жена, с която той може би има някакви отношения и т.н.

Но нашата прокуратура стане ли отношение на бившите управляващи тя не действа. И третото като важно в този случай са данните от Васил Божков, подписани саморъчно от него за изнудването , което е било упражнявано от страна на някои от тези лица на ръководни длъжности върху неговия бизнес“, каза Рашков по повод арестите на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Арнаудова.

7 Коментара
 1. Маркиза дьо Сад казва

  Може да получиш, може и да не получиш подкрепа: зависи от прогнозата за времето. А….. времето ше остане непостоянно за сезона.

 2. Маркиза дьо Сад казва

  ДА НЕ СЕ ОКАЖЕ САМО„ ЧЕ ПАЧКИТЕ СА НЕПРОВЕРЕНИ„ ЗАЩОТО СА В НЯКОЕ ДРУГО “ ЧЕКМЕДЖЕ“….

  ПОЖИВЕМ- УВИДИМ

 3. Мариана Сумистката казва

  СВИНСКА ПИЯНИЦО„ ПО АНОНИМЕН СИГНАЛ ВОДИ ЛИ СЕ СЛЕДСТВИЕ???

 4. Цецо казва

  Бойко Рашков – шеф на КОНПИ!
  Подкрепата за него е от всички здравомислещи..
  И аз съм пияница, но не дъм недоебана сумистка смърдяща да ти еба путката майчина и дебела, Мариянче

 5. Искам Да Съм Кранистка казва

  ВИЗИРАМ ФАКТИ казва:

  МНОГО МУ ПОРАСТНА ДАЛАВЕРАТА– ДО ВЧЕРА ЯДЕШЕ ШКЕМБЕ ЧОРБА В КВАРТАЛНИТЕ КРЪЧМИ И ПИШЕШЕ ДОНОСИ.

 6. Египетска пирамида казва

  “People tend to be generous when sharing their nonsense, fear, and ignorance. And while they seem quite eager to feed you their negativity, please remember that sometimes the diet we need to be on is a spiritual and emotional one. Be cautious with what you feed your mind and soul. Fuel yourself with positivity and let that fuel propel you into positive action.”

  Steve Maraboli, “ Unapologetically You: Reflections on Life and the Human Experience „

 7. ???? казва

  А, защо не, Бойко Рашков, ГЛАВН ПРОКУРОР!? ЗАЩО, не????

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.