Игра на тронове: Ето как партиите си поделят министерствата (ПОДРОБНОСТИ)

2 2 817

Паралелно с преговорите за политическото израстване на Радостин Василев отцепниците водели и пазарлък за МВР. Парламентарната мълва сочи, че ако Бойко Рашков оглави КПКОНПИ, каквато е волята на премиера Кирил Петков, ще е нужен нов шеф на Министерството на вътрешните работи.

Като подходящ за поста се спрягал проф. Николай Радулов, който е възпитаник на Академията на МВР, преподавател в НБУ и бивш секретар на МВР.

Към Енергийното министерство интерес имал Владислав Панев от „Зелено движение“. „Зелените“ имат министър Борислав Сандов в МОСВ, както и зам.-министър Тома Белев в същото ведомство. Дали ще имат още едно министерство зависи от това дали „Демократична България“ ще вземе Външно, каквито слухове се носят от месец.

Както „Галерия“ писа, към мястото на Теодора Генчовска апетити има Весела Чернева. Тя беше определена като подходяща за поста и от председателя на Народното събрание Никола Минчев, който заяви в интервю, че Чернева има качества за външен министър.

Другото ново лице в правителството вероятно ще бъде Илиана Раева. Тя е спрягана за спортен министър, ако Радостин Василев поеме МРРБ. Легендата на художествената гимнастика не спира с постовете си в защита на правителството.

Илиана участва активно чрез фейсбук дори и през последните дни, в които се щрака на красиви гръцки плажове.

Реклама

По информация на „Галерия“ обаче лично Кирил Петков си бил харесал Бербатов за спортен министър. Куриозното е, че Бербо и Кирил Петков ce засякоха между бурните пресконференции в БТА, давани от двамата. Те си поговориха приятелски, без да дадат изявления по-късно на каква тема.

„Бербатов е готов за министър, направо го вземай“, подхвърли сътрудник на Кирил Петков и премиерът се усмихнал. Още при съставянето на правителството от „Промяната“ си бяха харесали  голмайстор номер 1 в историята на националния тим. Бербо обаче предпочете да се хвърли в битката за БфС. Твърде вероятно е и сега Митко да избере битката с тотално проваления Боби Михайлов пред участие в несигурен кабинет.

Кабинетът на Кирил Петков има всички шансове да оцелее, след като само в рамките на един ден – понеделник – събраха петима депутати. Отцепилите се от ИТН са възмутени от факта, че Слави Трифонов на никого не е съобщил предварително, че партията излиза от управлението – нито на министрите си, нито на депутатите.

Едноличното решение на Трифонов стана причина част от народните представители да обявят, че напускат групата. За техен лидер е сочен спортният министър в оставка Радостин Василев.

Точно Руди е връзката им с Кирил Петков и Асен Василев, които намекнаха, че Радостин Василев и Александър Николов са добре дошли, ако решат да останат министри.

Руди е сочен за близък до Гриша Ганчев, който пък не приема Борисов да се върне в управлението. „Промяната“ са ОК с подобен сценарий, тъй като е по-лесно да преговарят с Ганчев, отколкото с ИТН.

2 Коментара
  1. Мариана Сумистката казва

    Я……. САДИЗМЪТ НЕ Е СЛУЧАЕН

  2. Мариана Сумистката казва

    СЛИВИ ЗА СМЕТ

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.