ЗАВЕРА: Румен Вълка и братя Домусчиеви надничат зад Радостин Василев

0 4 805

Гриша Ганчев, Румен Гайтански – Вълка, Кирил и Георги Домусниеви са само част от номенклатурата на адвоката Радостин Василев, известен в спортните среди като Руди Гела.

Спортният министър в оставка, който най-вероятно ще запази поста си заради салто морталето, което направи в полза на сегашното правителство и напук на партийния си началник Слави Трифонов, е винаги там, където мирише на много пари.

Управлението на държавните спортни бази в цялата страна, контактите с бизнеса и неограничените възможности, които дава министерският пост, са причините Руди да обърне палачинката. Нещо повече – той работел, за да подсигури и необходимите още отцепници, които да подкрепят в пленарна зала кабинета на тройната коалиция – „Продължаваме промяната“, БСП и „Демократична България“.

През последната година Василев се сближил особено много с братята Кирил и Георги Домусчиеви и оказвал пълен съпорт във футболния им бизнес, разкриват хора от обкръжението на адвоката пред „Филтър”.

Той дори участвал в един от трансферите на играчи малко преди да поеме министерството. Става дума за Спас Делев, който премина от „Арда“ в редиците на „Лудогорец“ през зимата.

Реклама

Милиардерите Домусчиеви, които са много близки до Бойко Борисов и ГЕРБ и са едни от най-крупните работодатели в страната, бързо се преориентираха накъде духа вятърът.

Обръщайки се на 180 градуса, те си осигуриха държавна помощ в размер на 34 милиона евро за изграждането на завод за електромобили в Ловеч. Проектът се осъществява с партньори от Нидерландия.

За този проект говори премиерът Кирил Петков, обяснявайки, че инвестицията възлиза на 140 милиона евро, от които нашата държава ще финансира 34 милиона.

Близо година след обявената инвестиция заводът на Домусчиеви и партньорите им от Нидерландия е доникъде, а производството на модерните електрически автомобили е само добро пожелание.

Влизането на братя Домусчиеви в амбициозния проект и правителствената подкрепа изненадаха бранша, защото по това време още не беше решено делото на държавата срещу тях заради приватизацията на Българския морски флот за 52 милиона лева.

Делото се гледа в Арбитражния съд към Българската търговско-промишлена палата и продължи три години. Арбитрите отсъдиха, че братята дължат неустойки за 25 милиона лева.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.