Narod.bg предупреди: Страшни далавери в затворите – сам човек напръскал срещу хлебарки 8 кв. км за час

1 3 295

Narod.bg не веднъж предупреждава за затворническата мафия, която източва бюджета с компрометирани обществени поръчки.

Сега новина ни бе потвърдена от правосъдния министър Надежда Йорданова, която разкри, че Държавната финансова инспекция е стигнала до измами с поръчките в затворите. По време на пресконференция министърът на правосъдието призна, че при изпълнението на един от договорите се установяват сериозни проблеми.

Реклама

Пример – 8 хил. кв. метра е трябвало да бъде обработени срещу мишки и хлебарки от един човек за един час. Това е физически невъзможно, отбеляза министърът.

Друга поръчка е за зимно и лятно облекло за служителите. Двама са били участниците, но един отпада. Печелившата оферта е само с малко над 40 лева под максимума. 10 са офертите за поддръжка на климатици. 9 са били отстранени. Този, който печели отново, е с малко под максималната цена.

За преустройството на ареста в Благоевград е имало 8 участници, 6-ма са отстранени. Печели участникът с по-високата цена, а по-късно му се изплащат и допълнителни пари. Голяма част от поръчките са по Норвежкия механизъм, допълни Йорданова.

1 Коментар
  1. Пешо казва

    Нещо грешите в сметките 8 Хил. Кв. М. не са равни на 8 квадратни километра. 8 хиляди квадратни метра са 8 декара, а 8 квадратни километра от заглавието са примерно 8 км х 1 км или 8000 м х 1000 м. = 8 000 000 квадратни метра, кото е пък 8 000 декара. Научете се да смятате и превръщате мерните единици. То верно, че в момента образованието изживява един от най-големите си спадове, но чак пък толкова неграмотност с математика от 5 ти клас ни бива.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.