ДС преди – ДАНС сега: Ето кой пази гърба на Красимир Дачев – топ ченге пирува с пионка на милионера (СНИМКА)

0 9 544

Narod.bg вече алармира – задкулисните игри за милиони на Красимир Дачев се прикриват от ченгета – преди на „Държавна сигурност”, сега на ДАНС плюс партиен чадър.

Само едно от доказателствата за невидимите протекции над милиционерския син е челната снимка, на която виждаме топ ченге да пирува с пионка на Красимир Дачев – пенсионерът Михаил Колчев, поставен за изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на откраднатата „Свилоза”.

Кой кое на тежката трапеза?

На снимката първият отляво е шефът на ДАНС – Варна Кирил Димов, който е кум на бившия областния управител на Варна от ГЕРБ Стоян Пасев (оттук и връзката с партията на любителя на чекмеджета, пълни пачки евро по 500 – Бойко Борисов).

Вдясно на кадъра е пенсионерът Михаил Колчев, изпълнителен директор на „Свилоза АД”, със съпругата си. Председател на борда на директорите е ликвидаторът на бизнеси Красимир Дачев, а „дедо” Мишо Колчев е и член на борда на директорите.

В средата на снимката е Иван Стефанов Иванов – едноличен собственик на фирма „Стив 2000”, управител в ИНВЕСТ СТРОЙ МОНТАЖ ЕООД и собственик на СИ ГРУП ЕООД. Полицейските масиви говорят, че преди единадесет години сътрапезникът на „дедо Мишо” бил задържан заради измама с ДДС.

Снимката е направена точно преди година – на 5 юни 2021-а.

Реклама

Както Narod.bg вече писа, най-голямата компания на Балканския полуостров за преработка на целулоза се управлява от двама пенсионери по на 72 години -Красимир Дачев и Михаил Колчев, третият „важен играч” е личният шофьор на ДС-милионера Красимир Дачев – Божидар Йочев.

Любопитен оставаше обаче въпросът поради каква причина пенсионерът Михаил Колчев продължава да е член на Съвет на директорите на „Свилоза“ и като че ли е абониран доживот за тази длъжност поради липсата на млади професионалисти?

Сега намерихме обяснение на мистерията пенсионер в сенилна възраст да ръководи предприятие за стотици милиони – връзките му в спецслужбите, откъдето би могло да тръсне разследване срещу белокосия вожд за колосалните финансови престъпления през годините, осветлени от Narod.bg.

Перла в короната на грабежите е именно „Свилоза”.

Това да имаш приятел шеф на ДАНС явно е достатъчен мотив, за да останеш в борда на „Свилоза“ на преклонна възраст.

После не е чудно, че след всички разкрития на Narod.bg за аферите на Красимир Дачев и престъпните му схеми за кражба на предприятия и източване на милиони държавата още се помайва да го изправи на подсъдимата скаймека.

И ако аферисти като Красимир Дачев си имат специални „пазачи“ от ДАНС, остава висящ въпросът, зададен още от древните римляни „Quis custodiet ipsos custodes“ – „Кой ще пази самите пазачи?“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.