На вниманието на МВР: Братовчед на Владислав Горанов гепил 83 млн. лева от магистрала „Хемус”?

3 7 241

Зад колосален грабежи на милиони от магистрала „Хемус” изскочи финансистът на шайката Владислав Горанов, твърди сензационно източник на Narod.bg от средите на ГЕРБ.

Бившият финансов министър може да се свърже с престъпленията през фирма „Битумина ГМБХ – България“, в която управител, според Търговския регистър, е неговият братовчед Стоян Горанов, хвърли бомба гербаджията.

Официално „Битумина“ е с краен собственик Христо Атанасов, общински съветник от ГЕРБ в община Аксаково, област Варна. Дружеството е получило авансово близо 83 милиона за АМ „Хемус”.

Фирмата със 152 служители участва в обединение, което работи по жп отсечката Елин Пелин – Костенец за 113 млн. лв., както и в консорциум с „Щрабаг“ за отсечка от магистрала „Европа“ за 137 млн. лв. „Битумина ГМБХ – България“ е и строител на пречиствателната станция на Добрич заедно с „Инфра експерт“.

В момента името на Стоян Горанов излиза като управител от 19 септември 2017-а, но се предполага, че той може да е реалният собственик, а общинарят от Аксаково да е само параван, призна източникът на Narod.bg от ГЕРБ. „Битумина ГМБХ – България“ е получила 83 милиона лева авансово за доставка на материали при строежа на лот 8 на АМ „Хемус”, а дни след превода дружеството купува топ имоти в центъра на София с държавните пари.

Както обясни вътрешният министър Бойко Рашков, Агенция „Пътна инфраструктура“ превежда на държавното дружество „Автомагистрали“ около 400 милиона лева за лотове 7, 8 и 9. „От тях 84.5 млн. лв. „Автомагистрали“ е превела на друго дружество авансово за лот 8, с които въпросното дружество си купува имот в центъра на София“, обяви Рашков.

В списъка единствената компания, която има подобен превод – 82.8 млн. лв., е „Битумина ГМБХ – България“ – за доставка на материали по лот 8.

За компанията се говори, че е в кръга около „Хидрострой“ на Велико Желев. За 2020 г. има приходи в размер на 31.3 млн. лв. и 3.2 млн. лв. печалба. Отразен е и аванс от 81 млн. лв.

Реклама

Малко след превода на парите – през януари 2021 г., компанията купува два поземлени имота и 12 помощни постройки в центъра на София за общо 23 милиона лева според данните в Имотния регистър. Става дума за парцел от над 12 декара в близост до парка „Заимов“ – на ул. „Проф. Милко Бичев“ 2, който е собственост на „Автотранссервиз“.

Проверка на Narod.bg установи, че фирмата е собственост на… бившия съпруг на Надежда Михайлова – Камен Михайлов, и техните дъщери – Нина Каменова Михайлова и Виолета Каменова Азис (преди 7 години най-голямата щерка на Хубавото Наде се омъжи за кардиохирурга Азис Алейдин Азис от Сърница, б.ред.)

Парцелът от 5 декара и съседният от над 7 декара в центъра са придобити от компанията „Битумина“ за 23 млн. лв. В кадастъра пише, че там предстои ново строителство.

Сделката е една от най-големите в центъра на столицата и вероятно там скоро ще изникнат нови сгради, защото теренът е в процес на разчистване.

Предвид скандалният развой на казуса с грабежа „Хемус” Narod.bg задава следните въпроси:

– Братовчедът на Владислав Горанов ли е реалният собственик на фирма „Битумина ГМБХ – България“, която е лапнала авансово почти 83 милиона лева за доставка на материали за аутобана?

– Как точно роднина на финансиста на шайката ГЕРБ е избран за доставчик по времето, когато Бойко Борисов все още е премиер?

– МВР работи ли по тази следа?

Очаквайте още разкрития в Narod.bg за престъплението „АМ Хемус”

3 Коментара
 1. Мариана Сумистката казва

  В ЛОГИЧЕСКИТЕ ИГРИ„ КОГАТО ИМА ПОВТОРЕНИЯ „ НЕЩАТА СЕ ПОДРЕЖДАТ„ БОКЛУЦИ.
  В СКОРО ВРЕМЕ ЩЕ БЪДАТ ПОДВЕДЕНИ ПОД ОТГОВОРНОСТ МЕДИЙНИТЕ УРОДИ„ ЩЕ МОЖЕТЕ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ КНИЖНИЯ ПАЗАР И ТОВА ЩЕ ВИ ПОДЕЙСТВА ОБОГАТЯВАЩО И ВЪЗПИТАТЕЛНО. НАЛИ ЗНАЕТЕ– ВЪРЖИ ПОПА„ ДА Е МИРНО СЕЛОТО… ЗАСРАНАТА ОТ ТЯХ ГЛОБАЛИЗИРАНА СОЦИАЛНА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ ЩЕ СЕ ПОЗАЧИСТИ И НЕЩАТА ЩЕ СЕ ПОИЗЯСНЯТ…..

 2. Мариана Сумистката казва

  ЩЕ ПАДНАТ С ТРЯСЪК„ ОБАЧЕ – ДА ГО ИМАТЕ ВПРЕДВИД……. “ НА ВНИМАНИЕТО НА КОЙ??? “ В СМИСЪЛ ПОЛИЦЕЙСКИЯТ УЧАСТЪК НА МВР ДА НЕ СА ГО ПРЕМЕСТИЛИ ?

 3. Мариана Сумистката казва

  ИСКАХ ДА КАЖА КОРУМПИРАНИТЕ МЕДИЙНИ УРОДИ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.