Илиян Василев е ченгето Сашо от „Държавна сигурност” (ДОКУМЕНТИ)

2 5 817

Илиян Василев, 6 години посланик на България в Москва, е творение на „Държавна сигурност” с псевдоним „Сашо”, докладва информатор на Narod.bg, предоставил и документи като доказателство.

Агент Сашо е роден е роден на 7 юли 1956 г. в София. Баща му е член на БКП, инженер по професия. Бил е дълги години на задгранична работа като ръководител на строежи като ръководител строежи в Сирия и Либия. Понеже е покойник, не е ясно дали агентурната работа за ДС не е семейна традиция. Но със сигурност знаем от личното дело на агент Сашо, че баща му е награждаван с правителствени задачи.

Майка му е работила като икономист в Министерството на строжите. Илиян Василев завършва 114-та гимназия с преподаване на английски език. Отбива военната си служба в НШЗО и после в Харманли.

От 1976 г. е студент във ВИИ „Карл Маркс“, специалност „Международни отношения“. По това време неговият демиург Костов е идеологически преподавател по политикономия във ВИИ.

Реклама

От 1981 г. агент Сашо започва работа в отдел „Международни връзки“ на Постоянното присъствие на казионното БЗНС с председател Петър Танчев. Поверено му е направление „Най-развити капиталистически страни“.

Естеството на работата му позволява да контактува активно с чужди граждани-представители на управляващи и опозиционни партии от САЩ, Великобритания, Австралия и Япония. Мнението на ръководителите на отдела за него е високо.

Кои са тези ръководители? Шефът на този отдел се казва Виктор Вълков, знакова фигура от кръга „Монтерей“ след 10 ноември 1989 г. И зет на един от знаковите съветски шпиони преди 9 септември в България Любомир Пентиев.

След като кариерата му на дипломат в Русия приключва безславно, Москва го обявява в списък от 96 чуждестранни граждани, на които е забранен достъпа до страната.

Предполага се, че като посланик на България Василев е работел за руските служби, но го е играел двоен агент и е изнасял информация и на трети страни, поради което е разжалван и там.

Днес същият този руски агент не спира да дава акъл за управлението на България и защо трябва страната ни час по-скоро да се махне от ЕС и НАТО.

2 Коментара
  1. Мариана Сумистката казва

    ДА ОБЯСНИМ НА ПРОСТОЛЮДИЕТО„ ЧЕ ИНКАСТРИРАНЕТО В ОТДЕЛА НЯМА НИЩО ЛОШО„ ТЪЙ КАТО ОЧЕВИДНО В ЗАДЪЛЖЕНИЯТА МУ ВЛИЗА ДА ПРОУЧВА КОЙ И С КАКВА ЦЕЛ ВЛИЗА В СТРАНАТА. НЕ СЪМ И ПРЕДПОЛАГАЛА, ЧЕ НЯКОЙ МОЖЕ ДА ТРЪБИ ЗА НЯКАКВО ОБЯСНЕНИЕ НА ТОЗИ ОТДЕЛ. ДЪРЖАВНА ДЛЪЖНОСТ КАТО МНОГО ДРУГИ. ( ПРИИСКА МИ СЕ ДА ИЗПРЕВАРЯ ПРОСТОТИЯТА НА ЛАВИНА ОТ КОМЕНТАРИ.: TUTTO QUA….

  2. Лен. Бор. казва

    мръсното сфьинче САШО се прай на голем пейтриът, а в действителност е предателско лайно и алчно керливо копеле. но некои хора галиба ша му зъбият един трибуквен у меризливио задник

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.