Илиян Василев е ченгето Сашо от „Държавна сигурност” (ДОКУМЕНТИ)

3 14 277

Илиян Василев, 6 години посланик на България в Москва, е творение на „Държавна сигурност” с псевдоним „Сашо”, докладва информатор на Narod.bg, предоставил и документи като доказателство.

Агент Сашо е роден е роден на 7 юли 1956 г. в София. Баща му е член на БКП, инженер по професия. Бил е дълги години на задгранична работа като ръководител на строежи като ръководител строежи в Сирия и Либия. Понеже е покойник, не е ясно дали агентурната работа за ДС не е семейна традиция. Но със сигурност знаем от личното дело на агент Сашо, че баща му е награждаван с правителствени задачи.

Майка му е работила като икономист в Министерството на строжите. Илиян Василев завършва 114-та гимназия с преподаване на английски език. Отбива военната си служба в НШЗО и после в Харманли.

От 1976 г. е студент във ВИИ „Карл Маркс“, специалност „Международни отношения“. По това време неговият демиург Костов е идеологически преподавател по политикономия във ВИИ.

Реклама

От 1981 г. агент Сашо започва работа в отдел „Международни връзки“ на Постоянното присъствие на казионното БЗНС с председател Петър Танчев. Поверено му е направление „Най-развити капиталистически страни“.

Естеството на работата му позволява да контактува активно с чужди граждани-представители на управляващи и опозиционни партии от САЩ, Великобритания, Австралия и Япония. Мнението на ръководителите на отдела за него е високо.

Кои са тези ръководители? Шефът на този отдел се казва Виктор Вълков, знакова фигура от кръга „Монтерей“ след 10 ноември 1989 г. И зет на един от знаковите съветски шпиони преди 9 септември в България Любомир Пентиев.

След като кариерата му на дипломат в Русия приключва безславно, Москва го обявява в списък от 96 чуждестранни граждани, на които е забранен достъпа до страната.

Предполага се, че като посланик на България Василев е работел за руските служби, но го е играел двоен агент и е изнасял информация и на трети страни, поради което е разжалван и там.

Днес същият този руски агент не спира да дава акъл за управлението на България и защо трябва страната ни час по-скоро да се махне от ЕС и НАТО.

3 Коментара
  1. Мариана Сумистката казва

    ДА ОБЯСНИМ НА ПРОСТОЛЮДИЕТО„ ЧЕ ИНКАСТРИРАНЕТО В ОТДЕЛА НЯМА НИЩО ЛОШО„ ТЪЙ КАТО ОЧЕВИДНО В ЗАДЪЛЖЕНИЯТА МУ ВЛИЗА ДА ПРОУЧВА КОЙ И С КАКВА ЦЕЛ ВЛИЗА В СТРАНАТА. НЕ СЪМ И ПРЕДПОЛАГАЛА, ЧЕ НЯКОЙ МОЖЕ ДА ТРЪБИ ЗА НЯКАКВО ОБЯСНЕНИЕ НА ТОЗИ ОТДЕЛ. ДЪРЖАВНА ДЛЪЖНОСТ КАТО МНОГО ДРУГИ. ( ПРИИСКА МИ СЕ ДА ИЗПРЕВАРЯ ПРОСТОТИЯТА НА ЛАВИНА ОТ КОМЕНТАРИ.: TUTTO QUA….

  2. Лен. Бор. казва

    мръсното сфьинче САШО се прай на голем пейтриът, а в действителност е предателско лайно и алчно керливо копеле. но некои хора галиба ша му зъбият един трибуквен у меризливио задник

  3. Andrey казва

    Е, и? Като не можете да коментирате интелигентно, нито да опонирате обосновано на неговите идеи, се опитвате да се изходите, но пак върху вас пада.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.