СКАНДАЛ в Narod.bg: Затварянето на 3 банки събори правителството

8 5 585

Голямата драма с напускането на коалицията от ИТН на Слави Трифонов е скандалът кой да оглави БНБ, а не парите на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, разкри само пред Narod.bg близък до властта източник.

Оказа се, че не преразпределението на парите за пътища, а прикрито от народа искане на Кирил Петков и Асен Василев за преструктуриране на банковата система мотивирало „Има такъв народ” да зареже коалицията и да предизвика цунами във властта, което може да събори правителството.

Кучето е заровено в кандидатурата на Любомир Каримански за управител на БНБ. В средата на април стана ясно, че единственият кандидат за банкер №1 – финансистът от ИТН, няма да получи поста. При решаващото гласуване „за” кандидатурата му гласуваха единствено ИТН и ДПС, а „Продължаваме промяната” и ГЕРБ се въздържаха.

Реклама

Причината е, бе управляващите поставили условие пред Каримански – ще поема БНБ, но след това трябва да започне работа по затварянето на 3 банки, което щяло да е част от реформата в системата, уточни източникът на Narod.bg.

Каримански, които има опит в бранша като член на Управителния съвет на „Инвестбанк” и дългогодишен изпълнителен директор на „Демир банк“, отказал да обещае, че ще затрие три трезора с аргумента, че това щяло да срути банковата система.

Затова финансистът от ИТН не получи подкрепата на ПП на Киро&Асен, което е се оформи като най-големия конфликт между двете партии и в крайна сметка доведе до колапс на правителството на Кирил Петков, категоричен е информаторът на Narod.bg.

8 Коментара
 1. бойчо казва

  всичко е заради тоя селски битълс каримански ,но важното е ,че го издуха сополивия мощно

 2. дпс казва

  ДЕМИР банк, на ДПС ли е?

 3. Мариана Сумистката казва

  И КОЛКО ВРЕМЕ СЕ ПАЗЯТ ОПЛАКВАНИЯТА В ПОЛИЦИЯТА ??

 4. Мариана Сумистката казва

  И КЪМ КОГО МОЖЕ ЧОВЕК ДА ОТПРАВИ ОПЛАКВАНЕ ОТ ПОЛИЦИЯТА??

 5. Мариана Сумистката казва

  А ТАМ ПЪК КАКВО Е ПОЛОЖЕНИЕТО?

 6. Мариана Сумистката казва

  НАЛИ ВИ КАЗАХ„ ЧЕ ЩЕ ОБОБЩАВАМЕ И ГЕНЕРАЛИЗИРАМЕ„ ЗА ДА СИ ПРИКЛЮЧИМ ОТНОШЕНИЯТА….

 7. Мариана Сумистката казва

  ДАМИ И ГОСПОДА„ “ ДОСИЕТАТА „X “ ПРИКЛЮЧИ „………

 8. бабуин казва

  отбор „фес“ приключи играта – рапорт даден
  доги -машала керата

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.