ОЛАФ заповяда: Крадците от ГЕРБ да върнат 30 милиона евро, потънали в къщи за гости!

7 2 570

Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) иска България да възстанови 30 млн. евро в европейския бюджет, предава БНР, като се позовава на публикувания днес доклад на ОЛАФ за миналата година.

Narod.bg припомня, че става дума за откраднати пари от Държавен фонд „Земеделие” за измислени семейни хотели и къщи за гости на приближени до ГЕРБ и Бойко Борисов „бизнесмени“.

В документа се отбелязва, че службата е приключила разследването си по строежа на 377 къщи за гости, съфинансирани от Европейския фонд за развитие на селските региони и препоръчва на генералната дирекция за земеделско и селско развитие към Европейската комисия да бъдат възстановени 23 млн. евро.

От ОЛАФ уточняват, че става дума за измама, при която къщите не са използвани за целите, за които са отпуснати средства от еврофондовете, а именно подобряване на икономическата устойчивост на тези области, разкриване на работни места и диверсификация на икономическите дейности.

Реклама

Службата е открила и редица нередности по схема, финансирана от Европейския фонд за гарантиране на земеделието в България, която е трябвало да насърчи производството и рекламата на земеделски продукти като вина, череши и млечни продукти.

Разследването е установило, че изпълнението на всички 11 програми е дадено на един и същ икономически оператор, базиран в Гърция, а процедурата за избор на изпълнителя съществено се е отклонявала от изискванията за конкуренция.

Разследването е показало, че средствата по програмите са силно завишени и има съществени разлики между цените по фактури от изпълнителите и подизпълнителите на услугите.

Затова ОЛАФ препоръчва във фонда да бъде възстановена сумата от 7 млн. евро.

7 Коментара
 1. Мариана Сумистката казва

  ПОДСЪДИМИ СТЕ !!!

 2. Мариана Сумистката казва

  ОТКАЧЕНИ СТЕ„ НО СТЕ ПОДСЪДИМИ.

 3. Мариана Сумистката казва

  ПРИБЕРЕТЕ СИ ИЗВРАТЕНИТЕ ПСИХОПАТИ !!!

 4. Мариана Сумистката казва

  БОКЛУЦИ УРОДЛИВИ ДОЛНОПРОБНИ !!! ЩЕ ВИ СМАЧКАМ ФАСОНА „ ДОЛНОПРОБНА СВОЛОЧ

 5. Мариана Сумистката казва

  ЧУМАВИ ИЗВЕРГИ !!!

 6. Мариана Сумистката казва

  МНОГО БЪРЗО ЩЕ ВИ ИЗКАРАМ ОТ ФИЛМА„ БОКЛУЦИ.

 7. ИСТИНАТА казва

  А, защо САМО 30-т МИЛИОНА, а ДРУГИТЕ?????????????

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.