МЪЛНИЯ в Narod.bg: Трима от ГЕРБ в новия списък „Магнитски”?

2 6 480

Трима високопоставени гербаджии фигурират в актуализирания списък на корумпираните, които ще попаднат под ударите на глобалния закон „Магнитски”.

Новината сподели единствено пред Narod.bg дипломатически източник, настоял за анонимност.

Вече е обществена тайна, че назначени за милионери патерици на Бойко Борисов и политици от шайката са сред първите мишени на US закона, борещ корупцията по високите етажи на властта.

По непотвърдени официално данни новите покосени от закона щели да са бивш министър, едър бизнесмен от хунтата и кмет от ГЕРБ.

Реклама

Както вече Narod.bg писа, САЩ подготвят продължение на списъка с олигарси около Борисов, които ще пострадат заради корупцията сред бившите управляващи, в която са затънали до шия, докато пълнят чекмеджета и офшорни сметки с откраднатото от народа.

Неофициално в парламента се носят слухове, че неколцина бивши министри от ГЕРБ и ДПС били кандидати за новия американски списък „Магнитски“ заради компрометираните обществени поръчки за милиарди, сред които най-голямата издънка на шайката – руският „Турски поток“, глътнал 3,5 милиарда лева, уточни източникът на Narod.bg.

Санкциите по закона носят сериозни репутационни щети не само на директно включените в списъка лица, но и на техните контрагенти и особено на банките, които работят с тях.

Финансовите институции могат да отнесат и тежки глоби, ако бъдат засечени, че са извършили трансакции на санкционирани лица.

2 Коментара
  1. Локо Сф. от 1956 казва

    Учудвам се, че от чужбена трябва да научаваме, как се е крало и то яко в България. Всички знаем, че 1/2 от къщите за гости построени с европейски пари не са използвани по предназначения. Няма наказани. По строежа на автомагистралите и раздаване на средства, а магистрали недовършени.Цяла година и повече мина, но няма наказани. Що е то и къде е това. В България е.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.